Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Borg: Yunanistan 6 ay içinde eurodan çıkabilir

11 Ekim 2012 Perşembe::

İsveç Maliye Bakanı Borg, Yunanistan'ın önümüzdeki altı ay içinde eurodan çıkabileceğini söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Avrupalı liderlerin euroyu dağılmaktan korumak için gelecek hafta toplanmaya hazırlanmaları iile birlikte, İsvç Maliye Bakanı Anders Borg, Yunanistan'ın önümüzdeki altı ay içinde ortak para biriminden çıkabileceğini söyledi. Borg bugün Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları için bulunduğu Tokyo'da yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın eurodan çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu kaydetti. Borg, "Bunun gelecek altı ay içinde gerçekleşmesini gözardı etmemeliyiz" dedi.

Borg'un bu uyarısı, Avrupa Birliği'nin (AB) Nobel Barış Ödülü'nü almasından bir gün ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Atina ziyareti sırasında protesto gösterileri ve Nazi suçlamaları ile karşılaşmasından dört gün sonra geldi.

Merkel, Yunanistan'ın euroda kalmasını istediğini söyledi. Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve IMF'ten oluşan ve troyka olarak adlandırılan topluluk, yardım dilimini alabilmek için onaylanması istenen 13.5 milyar euroluk (17.5 milyar dolar) yeni bütçe kısıntıları için Başbakan Antonis Samaras'ın liderliğindeki üçlü koalisyonun çabaları ile birlikte verilen ara sonrası Yunan yetkililerle görüşmelere yeniden başladı.

AB liderleri 18-19 Ekim'de, AMB'yi bankacılık konusunda temel denetleyici haline getirmeyi ve blok içindeki ekonomik ve parasal bağları güçlendirme planlarını görüşmek üzere Brüksel'de biraraya gelecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.