Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Akkuyu projesi Türkiye'yi ilk 10'a sokacak

8 Ekim 2012 Pazartesi::

Orman Genel Müdürlüğü yöneticileri, Akkuyu'da yapılacak olan nükleer santralin Büyükeceli beldesindeki sahasında incelemelerde bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

Akkuyu NGS A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdür Yardımcısı Recep Kaşan, Kadastro ve Mülkiyet Dairesi Daire Başkanı İzzettin Yurtoğlu, Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin yapılacağı Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesindeki Akkuyu Sahası'nda, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı'dan ''Nükleer Enerji ve Akkuyu NGS'' projesiyle ilgili bilgi aldı.

Türkiye'nin diğer ülkelere göre enerji üretim ve tüketimin yetersiz kaldığını belirten Sarıcı, ''2 bin 500 kilowatt saatten az olan tüketimin en az 2 katına çıkartılması gerekiyor. Türkiye ekonomisi hızla büyürken hükümetin stratejisi, 2023 yılına kadar 500 milyar dolara kadar ihracatın artırılması yönünde. Ayrıca kişi başı ortalama 25 bin dolarlık gelir ve 2 trilyon dolarlık ekonomik büyümenin sağlanması planlanıyor. Böylelikle dünyanın en büyük 10 iktisadi gücü arasına girilmesi hedefleniyor'' dedi.

ELEKTRİK İHTİYACI NÜKLEER SANTRALLERDEN KARŞILANIYOR

Elektrik sıkıntısını çözmek için yeni santrallerin inşasının planlandığını anlatan Sarıcı, şunları kaydetti:

''Ayrıca, üretimin yüzde 5'inin nükleer güç santrallerinden karşılanması planlanmaktadır. Fukuşima kazası sonrasında bile 2011 yılı içerisinde dünyada 6 nükleer güç ünitesi işletmeye alındı, 64 güç ünitesi inşa halinde. 2012 yılında sadece 2 ay içerisinde 2 güç ünitesi daha işletmeye alınmıştır. Dünyada işletmede olan güç ünitelerinin toplam sayısı 435. 31 ülke elektrik ihtiyacını nükleer güç santralinden karşılamaktadır.''

Sarıcı, nükleer enerjinin çevre dostu olduğunu savunarak, Akkuyu Sahası'nın Türkiye'nin deprem açısından en güvenli bölgesinde yer aldığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.