Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

TÜSİAD CEO Forumu

6 Ekim 2012 Cumartesi::

OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Pier Carlo Padoan, bazı risklerin Türkiye ekonomisi için halihazırda devam ettiğini belirterek, ''Burada yüksek enflasyon sebebiyle rekabet gücünü kaybetme riski olabilir. Ayrıca likidite oluşturmaya fazla dayandığı için yine bir riske dönüşebilir. Bu bakımdan kısa ve orta vadede Türkiye'nin yapısal birtakım uyumlaşma çabalarını sürdürerek mali disipline de özen göstermesi gerekiyor'' dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen ''TÜSİAD CEO Forumu''na katılan Padoan basına kapalı gerçekleştirilen etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin geçtiğimiz dönemde oldukça iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Özellikle ihracat alanında Türkiye'nin birtakım piyasalara girmeyi başarabildiğini ifade eden Padoan, şöyle devam etti:

''Bazı riskler Türkiye ekonomisi için halihazırda devam ediyor. Burada yüksek enflasyon sebebiyle rekabet gücünü kaybetme riski olabilir. Ayrıca likidite oluşturmaya fazla dayandığı için yine bir riske dönüşebilir. Bu bakımdan kısa ve orta vadede Türkiye'nin yapısal birtakım uyumlaşma çabalarını sürdürerek mali disipline de özen göstermesi gerekiyor.''

Suriye ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınan Padoan, o konuda söyleyecek bir şeyi olmadığını belirtti.

Padoan, Avrupa bölgesinde yaşanan krizden söz ederek Avrupa'nın hassas bir bölge olduğunu dile getirdi. Padoan Avrupa krizine ilişkin şunları kaydetti:

''Kısa vadede piyasa baskısı altında olan Güney Avrupa ülkelerinin uyumlaşma programlarını sürdürmeleri gerekiyor. Bunun için de yapısal reformlar oldukça önemli. Burada tabi Avrupa bölgesindeki kurumların belli bir desteği de söz konusu. örneğin Avrupa Merkez Bankası'nın ülke borcu olan çeşitli ülkelere destek sağlamasıyla ilgili gerekli adımlar atılıyor.''

Şu anda onaylanmış olan bir Avrupa İstikrar Mekanizması'nın bulunduğunu anımsatan Padoan bu mekanizmanın ülkelerin uyum gösterme programlarını sürdürmeleri halinde bu ülkelere özellikle Güney Avrupa'daki ülkelere destek sağlamaya devam edeceğini söyledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise TÜSİAD CEO Forumu'nda küresel krizden çıkışa ve kriz sonrası zorluklara yönelik politikaları ele aldıklarını bildirdi. Toplantıda, günümüz koşullarında ekonomi politikaları üzerine değerlendirmeler yapıldığını anlatan Boyner, Suriye gerilimi ile ilgili şöyle konuştu:

''Sınırlarımızda olan olaylar özellikle o bölgedeki ekonomileri olumsuz olarak etkiliyor. Ama Türkiye'nin özellikle Suriye konusunda veya sınır güvenliği konusunda hem itidal hem de caydırıcılık dengesinde adımlar atarak önümüzdeki süreci yönetmesi gerektiğini düşünüyorum.''

Uluslararası camianın Suriye konusunda çok önemli olduğunun altını çizen ve özellikle Birleşmiş Milletler'in de desteğinin alınması gerektiğini vurgulayan Boyner, ''Bu sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir sorun değil ama Türkiye'nin de sınır güvenliğini mutlaka koruması gerekiyor'' dedi.

Kaynak: Haber10 , Link : http://www.haber10.com/haber/304494/

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.