Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İngiltere, Türkiye ile ticareti ikiye katlayacak

5 Ekim 2012 Cuma::

İngiltere’nin Ticari Teşebbüslerinden Sorumlu Bakanı Michael Fallon, “Türkiye ile ticaretimizi iki katına çıkarma hedefimiz var. 2010 yılında 6 milyar pound olan (karşılıklı) ticaret hacmimizin 2015 yılına kadar iki katına çıkmasını istiyoruz” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajsansı’nın, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlediği basın sohbet toplantısında konuşan Fallon, Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladı.

“Türkiye’de büyük İngiliz markaları var” diyen Fallon, Türkiye’de hali hazırda TESCO ve HSBC Bank gibi dünya devi şirketlerin aktif olarak bulunduğunu belirti.
Fallon, “Ticari ilişkilerimizi derinleştirmek istiyoruz” ifadesini kullandı. Toplantıya Bakan Fallon’un yanısıra İngiliz şirketleri, Tesco/Kipa, Bilsar/Fred Perry, Hill International, Pera ve Populous şirketlerinin üst düzey yetkilileri katıldı.

Şirketler atakta

Bu arada, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türk firması HDM Çelik Boru, İngiltere’nin Cardiff kentinde 7 milyon Pound değerinde bir imalat tesisi açacak. Bu fabrika ile şehirde 38 kişiye iş imkanı sağlamayı planlayan firma, ileride kapsamını genişletmeyi de hedefliyor. Açılacak olan yeni işler, idare, planlama ve lojistik rollerin yanı sıra nitelikli operatörlere iş imkanı sunacak.

Bir West Midlands firması olan Concept Steels, İtalya, İspanya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan gibi üçüncü ülke pazarlarına petrol, gaz ve petrokimyasal sanayiler için alaşım, egzotik metaller ve bileşenler ihraç etmek üzere Türk firması Vastas ile değeri şu an için 5 milyon Pound olarak belirlenen bir sözleşme imzalamaya karar verdi.

Sektörünün liderlerinden olan Türk hastane grubu Florence Nightingale de Avrupa merkezlerini Londra’da açacak. Ayrıca proje yönetimi ve inşaat danışmanlık hizmetleri firması olan Hill International, 250 milyon Pound değerinde sözleşmeler imzalamak için yürüttüğü çabaların bir
parçası olarak, bu Kasım ayının ilk haftalarında yeni bir Türkiye ve Orta Asya (Kafkasya) bölge ofisi açacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.