Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bursa iş dünyası enflasyonu değerlendirdi

3 Ekim 2012 Çarşamba::

Bursa iş dünyası eylül ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, bütçe açığının kapatılması için yapılan zamların bir kısmının etkisinin eylül ayında görüldüğünü, son zamların etkisinin ise ekim enflasyonunda ortaya çıkabileceğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, eylül enflasyonun yine de piyasada beklentileri içinde kaldığını hatta bir miktar düşük çıktığını da belirtti.

Anıl, yükselen fiyatlar yüzünden en büyük endişelerinin talep daralması olduğunu belirttiği açıklamasında, "Önümüzdeki ay gıda fiyatları önderliğinde TÜFE'de artış gerçekleşebilir. Başta tarım olmak üzere imalat sektöründeki girdi fiyatlarının artması dolaylı olarak da üretici maliyetlerini yükselterek aşırı artan mal fiyatlarının karşısında alım gücü düşen halkın talebini kısabilir. Bu da ekonomide küçülmeye yol açabilir" dedi.

Ahşap Palet-Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, bütçe açığını kapatmak için yapılan zamların enflasyona etki etmeye başladığı bir sürece girildiğini söyledi.

Balcıoğlu, son aylarda talep yetersizliği ve kredi piyasasındaki hacmin daralmasına rağmen enflasyonun yüksek çıkmasını üzücü karşıladıklarını söyledi. Bunun büyüyen ekonomilerin genel sıkıntısı olduğunu belirten Balcıoğlu, "1 trilyon dolara yaklaşmış bir ekonomi haline geldiğimiz için eski dinamik yapımızı yitirmeye başladık. Dünyada hatırı sayılır ekonomilerin problemleri olan, büyüme sancıları, talep yokken enflasyonun yükselmesi türünden sorunları biz de yaşamaya başladık. Bunlara hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.