Bugün: 23 Kasım 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Kimya sektörünü işbirliği uçuracak

3 Ekim 2012 Çarşamba::

Kimya sektörü, 2023 yılındaki 50 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için katma değerli üretime odaklandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Katma değerli üretimde AR-GE ve inovasyonun önemine inanan kimyacılar, geçtiğimiz yıl hayata geçirdikleri AR-GE Proje Pazarı’nın ikincisini gerçekleştirdi. Türkiye ve yurtdışındaki prestijli üniversitelerden araştırmacıların geliştirdiği; mavi midyeden üretilen yapıştırıcı, atık tavuk tüylerinden elde edilebilecek biyomedikal ürünler, ağrısız mikroiğne, akne önleyici krem, esansiyel koku ile zayıflama, anne sütüne geçebilen bazı ilaç ve toksik maddeleri uzaklaştıran biyofiltreler gibi 100’e yakın projenin kimya ihracatını artırması bekleniyor.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (AKİB) işbirliği ile yapılan, “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe 2. AR-GE Proje Pazarı Etkinliği”ni Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) de destekliyor. Etkinlik, bu yıl Azerbaycan ve ABD’den katılan bilim adamlarının projeleri ile uluslararası yapıya kavuştu.

İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boyalar ve Yapıştırıcılar, Plastik ve Kauçuk, Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri ile diğer olmak üzere 5 farklı kategorideki projeler, İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde sergilenerek sanayicilerle buluşturuldu. “Ödül Seçici Kurulu” tarafından değerlendirilen projeler arasından her kategoride ilk üçe girenler belirlendi ve ödülleri düzenlenen törenle verildi. Değerlendirme sonucunda her bir kategorideki ilk üçe giren projeler; sırasıyla 3 bin TL, 5 bin TL ve 8 bin TL ile ödüllendirildi. Ayrıca kategori birincileri arasından seçilen bir proje de 12 bin TL’lik özel ödülü almaya hak kazandı.

İŞTE KATMA DEĞER YARATACAK

ÖDÜLLÜ PROJELER

İlaç ve Eczacılık Ürünleri Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Ağrısız Mikroiğneler: Aşı Cihazlarında Devrim Olabilir (Dr. Yusuf Kemal Demir, Abdurrahman Gümüş)

İkincilik Ödülü: Helicobacter Pylori’nin Eradikasyonuna Yönelik Biyobozunur Polimer Bazlı Kontrollü Salım Yapabilen Mikrokürelerin Geliştirilmesi (Prof. Dr. Funda Tıhmınlıoğlu, Duygu Altıok, Özlem Yılmaz, Ebru Demiray, Neslihan Berkmen)

Üçüncülük Ödülü: Nano Boyutlu Çarpaz Bağlı Protein Agregaları (Anastasia Zakharyuta, Tuğçe Akkaş, Alpay Taralp)

Boyalar ve Yapıştırıcılar Kategorisi:

Birincilik Ödülü: Kırmızı Floresans Tabela Projesi (Prof. Dr. Huriye İçil, Duygu Uzun, Süleyman Asır, Jagadeesh Bodapatı, Hürmüs Refiker, İlke Yücekan)

İkincilik Ödülü: Mavi Midyeden Yapıştırıcı Üretimi (Ebuzer Kalyoncu, Berna Şentürk)

Üçüncülük Ödülü: Yeni Formülasyonlu, Esnek, Dayanıklı ve Farklı Kullanım Alanları İçeren Çift Komponentli Solvent Bazlı Yapıştırıcı Üretimi (Prof. Dr. Nilgün Özpozan Kalaycıoğlu, Mehmet Kavak, Serkan Dayan, Bülent Işkın, Nilgün Kayacı)

Plastik ve Kauçuk Kategorisi

Birincilik Ödülü: Poli-(Laktik Asit)/Silikon Kauçuk Harmanlarının Mekanik ve Termal Özellikleri (Yrd. Doç. Dr. Bağdagül Karaağaç, Sibel Yıldız, Güralp Özkoç)

İkincilik Ödülü: Doğal Keratin Elyaf ile Güçlendirilmiş Biyobozunur Termoplastik Poliüretan Kompozitlerinin Özelliklerinin ve Yapı İskelesi Olarak Kullanılabilme Potansiyelinin İncelenmesi (Özge Gökçe, Güralp Özkoç)

Üçüncülük Ödülü: Kolay ve Basit Bir Yolla Soğuk Suda Çözünen Soya Yağı Polimeri Üretimi (Prof. Dr. Baki Hazer, Merve Acar)

Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri Kategorisi

Birincilik Ödülü: Akneye Karşı Ürün Projesi (Yrd. Doç. Dr. Yasemin Y. Uzuner, Yrd. Doç. Dr. İlkin Zindancı, Cem Türkoğlu, Sebla Öztan Aktürk)

İkincilik Ödülü: Muğla’da Yetiştirilen Meyvelerden (Turunçgiller) Meyve Suyu, Kozmetik Hammaddesi ve Gıda Katkı Maddesi Üretimi (Prof. Dr. Yaşar Demir, Prof. Dr. Nazan Demir)

Üçüncülük Ödülü: Bitkisel Kaynaklı Kozmetik Ürün Geliştirilmesi Üzerine Araştırmalar (Fatma Sezer Şenol, İlkay Erdoğan Orhan)

Diğer Kategorisi

Birincilik Ödülü: Ticari Şarj edilebilir Lityum İyon Bataryalar İçin Yeni Modifiye Edilmiş LiMn2O4 Katot Aktif Madde Üretimi (Dr. Halil Şahan, Fatma Kılıç Dokan, Şaban Patat)

İkincilik Ödülü: Antrasen Esaslı Küçük Molekül ve Polimerlerin Sentez ve Karakterizasyonu, Elektrokimyasal ve Fotofiziksel Özellikleri, Oled Uygulamaları (Dr. Figen Türksoy, Gülçin Haykır, Serhat Odabaş)

Üçüncülük Ödülü: Olay Yeri İnceleme Sırasında Kullanılan Malzemelerin Geliştirilmesi (Dr. Melek Erol, Merve Gürtekin Seden, Serkan Gürbüz, Tuğba İpeksaç)

Kategorilerüstü Büyük Ödül

Kırmızı Floresans Tabela Projesi (Prof. Dr. Huriye İçil, Duygu Uzun, Süleyman Asır, Jagadeesh Bodapati, Hürmüs Refiker, İlke Yücekan)

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.