Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İngiliz finans devleri iflasın eşiğine geldi!

2 Ekim 2012 Salı::

Bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri ve diğer finansal şirketlerden yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 9 bin kişi işten çıkartıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

İngiliz Sektör Konfederasyonu'nun (CBI) 104 banka, sigorta şirketi ve diğer finansal kurumlar üzerinde yaptığı araştırmaya göre İngiltere finans sektöründe satışları azalan firmaların sayısı artanlardan yüzde 19 daha fazla.

İSTİHDAM ORANI GERİLEDİ

İstihdam firması Morgan McKinley’in yaptığı farklı bir araştırmaya göre ise bu şirketlerdeki eleman açığı oranı Eylül’de en düşük noktaya geldi. Londra’da faaliyet gösteren finansal kurumlardaki boş pozisyon sayısı geçen seneye göre yüzde 43’lük düşüşle 3 bin 843’den 2 bin 205’e geriledi. Finans sektörüne yönelik çalışan istihdam firması Astbury Marsden de Ağustos’ta 2 bin 925 olan istihdam oranının Eylül’de 2 bin 490’a gerilediğini aktardı.

MALİYETLERİ DÜŞÜRECEKLER

Haziran sonu itibariyle Britanya’da finans sektöründe 1,14 milyon kişinin çalıştığını açıklayan CBI, İngiltere’deki düşük ekonomik performansın sektör üzerinde ağır etkileri olduğunu belirtti. CBI, düşük talebin sektördeki şirketleri maliyetleri düşürmeye ittiğini aktardı.

2008’deki ekonomik krizin ardından yapılan yeni düzenlemelerle stoklar ve bonoların alım satımından kaynaklanan gelirlerde düşüş yaşanmış, devralmalar hız kaybetmişti. Bu nedenle bankalar da maliyeti azaltmak adına personel çıkarma yoluna gitmişlerdi. İngiliz Milli İstatistik Kurumu’na göre İngiltere gayri safi yurtiçi hâsıla oranı 2. çeyrekte yüzde 0,4 düştü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.