Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Fransız Devi Carrefour'a yeni ortak geliyor

30 Eylül 2012 Pazar::

Fransız Carrefour ve Sabancı Grubu'nun ortaklığındaki CarrefourSA, tam da ortaklara 'ayrılıyorlar' gözüyle bakılırken Migros'la masaya oturdu.

Yazı Boyutu : A A A A

Migros'un ana hissedarı BC Partners'la görüşmelere başlayan ve henüz bu görüşmelerin ilk aşamasında olan CarrefourSA, üç opsiyonu da göz önünde bulunduruyor. Bunların içinde almak da var, satmak da ortak olmak da.

'NİYETİMİZ ÇIKMAK DEĞİL'

15 yıldır Carrefour-Sabancı ortaklığıyla Türkiye'deki varlığını sürdüren CarrefourSA'da bir süredir sular durulmuyordu. Türk ortak Sabancı "Carrefour'un konsantrasyonu iç sorunlarında, biz ise büyümek istiyoruz" çıkışı ile dikkat çekerken, Carrefour Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Heubner ise Türkiye'ye geldiğinde "Niyetimiz Türkiye'den çıkmak değil.

Ortakla evlilik bitebilir ama biz buradan yeni bir yol arkadaşıyla devam edebiliriz" demişti. Tüm bunlar üzerine "Ortaklardan biri çıkacak" yorumları yapılırken sektörde yeni bir gelişme oldu.

Bloomberg'in haberine göre CarrefourSA, Migros'un ana hissedarı olan ve bu hisseleri satabileceği sinyallerini veren BC Partners ile masaya oturdu. Konu hakkında yorumlarını aldığımız Türkiye'deki perakende sektörü oyuncuları senaryoya hiç yabancı değil.

Bir süredir bu ihtimalin konuşulduğunu dile getiren kaynaklar, "Görüşmelerde her kapı açık. Öyle ki Sabancı, Carrefour ya da her ikisi hisselerini Migros'a devredebilir. Ya da Migros ve Carrefour ortak bir şirket de kurabilir" diyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.