Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Teknosa, teknolojiyi ucuza satacak

29 Eylül 2012 Cumartesi::

Teknoloji perakende şirketi Teknosa, 16,2 milyar Euro ile Avrupa’nın en büyük toptan elektronik satın alma grubu olan Euronics ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Söz konusu işbirliği kapsamında Teknosa, Euronics çatısı altında üretici şirketlerden teknolojiyi daha avantajlı fiyata alacak ve teknolojiyi Türk tüketicisine daha ucuza satacak. Euronics ile Teknosa arasında yapılan söz konusu işbirliğinin imza töreninde konuşan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Pazardaki açık ara liderliğimiz bu işbirliği ile boyut değiştirecek. Firmamız artık tüketicilere daha çok çeşit ürünü daha da uygun fiyata sunma fırsatı yakaladı. ” değerlendirmesinde bulundu. Şirketin hedeflerine ulaşmasında önemli bir aşama kat ettiğini aktaran Nane, Euronics’in Ortadoğu’ya açılma planlarının kendilerinki ile üst üste düştüğünü, ileride bu ülkelerde ortak girişim içinde olabileceklerini söyledi.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer ise “Türkiye ekonomisi ve özellikle perakende sektörümüz Avrupa’nın parlayan yıldızı. Ülkedeki elektronik perakende sektörünün öncülerinden olan Teknosa, Avrupa kulübüne davet edildi. Bu bir güç birliği kulübü. Euronics ile yaptığımız anlaşma sayesinde 31 ülkede 11 bin satış noktası gibi geniş bir ağa ulaşarak birbirimizin gücünden, deneyiminden istifade edeceğiz.” diye konuştu. Anlaşmayı değerlendiren Euronics Avrupa Başkanı Hans Carpels ise Türkiye pazarıyla ilgili uzun araştırmalar yaptıktan sonra Teknosa ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini söyledi. Ekonomik büyüme, genç nüfus ve pazar dinamikleri gibi makroekonomik göstergelerin olumlu olduğuna işaret eden Carpels, “Tüketici elektroniği pazarında sürekli büyüme ivmesinin önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz.” dedi. Carpels, 16,2 milyar Euro ciroya sahip Euronics’in Teknosa’nın katılımıyla 17 milyar Euro büyüklüğe ulaşacağını söyledi. Euronics International Genel Müdürü Klaus Lahrmann ise GfK TEMAX verilerine dayanarak 17 Avrupa ülkesinin teknoloji perakende pazarını değerlendirdi. 106,4 milyar Euro büyüklükteki söz konusu Avrupa pazarının 2012′nin ilk yarısında yüzde 1 büyüdüğünü söyleyen Lahrmann, bu rakamın Türkiye’de yüzde 14,4 olmasına dikkat çekti. Teknosa ile yaptıkları ‘nikâh’ın ileriye dönük bölgedeki diğer potansiyel pazarlar için işbirliği geliştirilmesine olanak tanıyacağını aktaran Carpels, Ortadoğu’ya Teknosa ile açılma isteğinde olduğunun mesajını da vermiş oldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.