Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yuan 19 yılın zirvesinde

29 Eylül 2012 Cumartesi::

Yuan, Çin hükümetinin ekonomiyi destekleyeceği beklentisi ile 1993'ten bu yana en yüksek seviyesinde

Yazı Boyutu : A A A A

Çin para birimi yuan, hükümetin yedi çeyrektir ard arda daralan dünyanın en büyük ikinci ekonomisini desteklemek için çabalarını artıracağı beklentisi ile son 19 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Yuan, Çin Merkez Bankası'nın bugün referans kurda 22 Ağustos'tan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmesinin ardından son altı ayın en kesin yükselişini gerçekleştirdi. Merkez Bankası ayrıca, 1 Ekim'de başlayacak ve 1 hafta sürecek tatil öncesi sıkışıklığı gidermek için finans sistemine bu hafta rekor miktarda likidite enjekte etti. Çin hisselerinin göstergesi Şanghay Bileşik Endeksi, politika yapıcılarının Çin hisselerine destek için tedbirler açıklayacağı yolundaki bir haberin desteği ile son iki günde yüzde 4.1 yükseldi.

Hong Kong'da Bank of East Asia Ltd. döviz analisti Kenix Lai, "Fonlar, insanların Çin'in büyümeyi desteklemek için daha agresif hareket edeceği beklentisine girmesi ile tekrar piyasaya akıyor" dedi ve "Her uzun tatil öncesi daima hükümetin önemli politikalar açıklayacağı beklentisi olur. Hisse senedi piyasası da teşvik beklentileri ile ralli yapıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Yuan bugün dolar karşısında yüzde 0.28 yükselerek 6.2849 seviyesinden kapandı. Çin para birimi bu çeyrekte yüzde 1.1 güçlendi ve bugün 6.2835 seviyesine kadar yükseldi. Bu, Çin'in 1993 yılı sonunda resmi ve piyasa kurlarını birleştirmesinden bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Çin'de döviz kuru, merkez bankasının belirlediği günlük referans kurunun artı eksi yüzde 1 etrafında hareket edebilir. Çin Merkez Bankası bugün referans kurunu yüzde 0.08 yükselterek 6.3410 seviyesinde belirledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.