Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Eleman bulamadığı için robot alacak

27 Eylül 2012 Perşembe::

Tokat`ın Zile ilçesinde okul sırası üreten ve yurt dışına ihraç eden firma, kalifiye eleman bulamadığı için kaynak işi yapan robot almayı planlıyor

Yazı Boyutu : A A A A

4K Eğitim Araçları Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kartarı, yaptığı açıklamada, firmalarının 3 yıl önce kurulduğunu söyledi. Türkiye`deki 81 ilin 75`ine okul sırası sattıklarını belirten Kartarı, Türkiye`deki bütün illerde bizim sıralarımızın olmasını arzuluyoruz`` dedi.

Yurt dışına da ihracat yaptıklarını dile getiren Kartarı, şunları kaydetti:

``Geçtiğimiz ay Nijerya`dan aldığımız siparişleri gönderdik. Bu ay ise Azerbaycan`a okul sırası gönderdik. Dünyaya hitap etmeyi düşünüyoruz, imkanlarımız ölçüsünde. Bu işe başladığımızda güzel bir internet sitemizi kurduk. Oraya okul sıralarımızın fotoğraflarını, fiyat listelerini koyduk. Müşterilerimiz internet sitemiz vasıtası ile bize ulaşıyorlar. Dil problemimiz olmadığı için kolayca iletişim kuruyoruz. İtalya ve Matla`daki okullarla görüşüyoruz. Buralara ilk etapta bin 500 sıra yapmayı planlıyoruz.``

Kartarı, Kuzey Irak`tan yetkililerin de sıra satın almak üzere Zile`ye geleceklerini belirterek, okul sıralarını Nijerya`ya deniz yoluyla, Azerbaycan`a ise kara yoluyla gönderdiklerini aktardı.

Kalifiye eleman yerine robot
Fabrikalarında 18 kişinin istihdam edildiğini anlatan Kartarı, ``Eleman noktasında sıkıntılarımız var. Özellikle kaynakçı bulamıyoruz. İlçemizin belli noktalarına ilan asmamıza rağmen kalifiyeli eleman bulamıyoruz. Eleman bulamadığımız için kaynak işi yapan robot almayı planlıyoruz. Yurt dışından 10 bin sıra siparişi geliyor. Bizim 18 kişi ile bunun altından kalkmamız mümkün değil. Fabrikamız şu anda bin metrekarelik alanda hizmet veriyor. Biz burayı büyütmek istiyoruz. 3 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. 50 kişiyi istidam etmek istiyoruz. Yaptığımız ürünlerin ham maddesi tamamen yerli malı`` diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.