Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Omkasar üretimde hedef büyüttü

25 Eylül 2012 Salı::

Saray Holding’in ambalaj sektöründe faaliyet gösteren şirketi Omkasar Ambalaj, her geçen yıl hızla büyüyor. Aylık 350 ton üretimini 500 tona çıkararak 8 milyon lira satış rakamına ulaşmayı hedefleyen şirket, yeni bir oluklu hat yatırımının da sinyalini veriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Saray Holding bünyesinde faaliyet gösteren Omkasar Ambalaj, hızla büyüyor. Oluklu mukavva sektöründe Kütahya’da 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren Omkasar, aylık üretim kapasitesini 350 tondan 500 tona çıkarmayı hedefliyor. 8 milyon lira da satış hedefine ulaşmayı planlayan şirket, yatırımlarına hızla devam ediyor. Kütahya’da 5 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı olmak üzere 8 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren şirket, yeni bir oluklu hat yatırımı yapacağının da sinyalini veriyor.

16 yılı geride bıraktı

Omkasar Ambalaj Sanayi AŞ Genel Müdürü Kudret Erat, sektörde 16 yılı geride bıraktıklarını hatırlatarak, şirketin faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Omkasar’da üretim, oluklu ve konfeksiyon olmak üzere iki prosesten oluşuyor. Oluklu hattında yarı mamul olarak oluklu mukavva üretiliyor. Konfeksiyon bölümünde ise yarı mamul olarak çıkan levhaların baskısı yapıştırmaları yapılıyor ve sevke hazır hale getiriliyor. 2011 yılı içerisinde yapılan ın-lıne makinamızla da makinaya levhayı vererek basılmış katlanmış yapışmış olarak kolilerimizi sevke hazır hale getirebiliyoruz.”

En büyük sorun, kalifiye eleman sıkıntısı

Sektörün genel bir değerlendirmesini de yapan Erat, sektörün önünün açık olduğunu ve büyüyeceğini belirtti. Gelişmiş ülkelerde kişi başına oluklu mukavva tüketiminin kişi başına 50 kg olduğuna işaret eden Erat, Türkiye’de bu rakamın 20 kg olduğunu kaydetti. Tüketimin giderek artacağını ifade eden Erat, sektördeki en büyük sorun olarak ise yetişmiş eleman sıkıntısını gösterdi

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.