Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

THY işten çıkarmaların bedelini ağır ödedi

23 Eylül 2012 Pazar::

Norveç'te sendikalar Norges Bank'ın Türk Hava Yolları'nı finansal desteğini yeniden düşünmeye çağırdı

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Hava Yolları'nın (THY) işten attığı 305 işçinin geri alınması amacıyla uluslararası eylemler devam ediyor. Son olarak Norveçli sendikalar, ülkenin ulusal yatırım bankasının bu havayoluna yatırım yapmaya devam edip etmemesi gerektiğini sorguladı.

Norveç Kabin Ekibi Sendikası, Norveç Ticaret ve Büro Çalışanları Sendikası ve Parat Sendikası, Norveç Merkez Bankası'nın yatırım kolu olan Norges Bank Yatırım Yönetimi'yle temasa geçerek Türk Hava Yolları'nın, bu 305 işçiyi işlerine iade etmemesi durumunda, Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin bu şirketten çekilmekten başka herhangi bir seçeneği bulunmadığı uyarısında bulundu.

THY KRİTERLERE UYGUN DAVRANMIYOR
Norveçli sendikalar yaptıkları başvuruda şunları belirttiler:

“Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin gerek uluslararası sivil havacılığa gerekse de diğer farklı sektörlere yatırım yapmasına itirazımız söz konusu değildir. Bununla birlikte, yapılacak herhangi bir yatırımın değişmez koşulu, bu yatırımın Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin kendi etik kurallarına uygun olmasıdır. Geçen birkaç ay boyunca THY yönetiminin eylemlerine dayanarak bu şirketin bu kriterlere uygun davranmadığını görmekteyiz.

305 Türk Hava Yolları çalışanı, ellerinden grev hakkını almak isteyen bir kanun değişikliğine karşı düzenlenen protestolara katıldıkları gerekçesiyle mayısta işten atıldı."

“Grev hakkı temel bir demokratik haktır ve biz, Norges Bank Yatırım Yönetimi'nin uluslararası temel demokratik ilkelere aykırı hareket eden bir şirkette hissedar olmasını kınanması gereken bir durum olarak görüyoruz” diyen Norveç Kabin Ekibi Sendikası'nın başkanı ve ITF sivil havacılık bölümü komitesinin üyesi Elisabeth Goffeng, THY'nin yaptıkları nedeniyle, Norveçli sendikaların temsilcileri olarak işçilerinin demokratik haklarını pervasızca çiğneyen bir şirkete, kamuya ait Norges Bank'ın yatırım yapmasını uygun bulmadıklarını yineledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.