Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Muhalif Rum lider: Eurodan çıkabiliriz

23 Eylül 2012 Pazar::

Rum Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu, partisinin Avrupa Birliği'ne giriş konusunda ciddi çekinceler koyduğunu hatırlatarak, Güney Kıbrıs'ın eurodan çıkabileceğini söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Rum Fileleftheros gazetesi, Kiprianu'nun, Güney Kıbrıs'ın eurodan çıkabileceği açıklamasını "24 Saat" isimli haber portalına verdiği mülakatta yaptığını yazdı. Habere göre "Troyka Euro Bölgesi'nde kalmamız için acı tedbirlerde ısrar ederse o zaman 'inat edip' tedbirler ne kadar acı olsa da kalacağız dememeliyiz" ifadesini kullanan Kiprianu, "24 Saat" muhabirinin; bu sözlerinin eurodan çıkış anlamına mı geldiği sorusuüzerine "Bu ihtimali kesinlikle açık bırakıyorum" dedi.

Gazete, Kiprianu'nun tartışmaya sebep olan sözlerini şöyle aktardı: "Troyka Euro Bölgesi'nde kalmamız için acı tedbirlerde ısrar ederse inat edip Euro Bölgesi'nden çıkmayız mı diyeceğiz? Tedbirler ne kadar acı olursa olsun kalmamızı gerektirecek kadar önemli mi? Şimdiden ne yapacağımızı tayin etmiyorum ama gerçekten Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet etmek istiyorsak, bu meselelerin büyük ciddiyetle incelenmesi gerekir. İçgüdülerimizle siyasi karar vermemiz gerektiğini düşünmüyorum. Siyasi karar her ne olacaksa bu ekonomik, hukuki, vb. konularda uzman kişilerin yapacağı inceleme sonucu olmalı."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.