Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

6 Milyarlık operasyon

23 Eylül 2012 Pazar::

Vakıfbank'ın yüzde 58,51 hissesi bedeli ödenerek Hazine'ye devredilecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Bu sayede vakıflar hayır ve sosyal işlere daha kolay para harcarken, bankanın özelleştirmesinin de önü açılacak

üçüncü sektör olarak bilinen vakıflara ait olan Vakıfbank'ın patronu Hazine oluyor. Bugün'de yer alan haberde çıkarılacak yeni bir yasayla halen Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yönetiminde bulunan Vakıfbank'ın yüzde 58,51 hissesi, bedeli ödenerek Hazine'ye devredilecek.

KAYNAK ARTMIYORDU
Yüzde 58,51'le çoğunluk hisseleri mazbut ve mülhak vakıflara ait olan Vakıfbank, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil ve idare ediliyor. Vakıfbank'ın elde ettiği temettü gelirlerinin önemli bir bölümünü aslında vakfiyelerde yazılı olan hayır işleriyle, sosyal, kültürel ve ekonomik hizmetlere aktarması gerekiyor. Ancak BDDK'nın bankaların sermaye yapılarını güçlü tutmak amacıyla kar aktarımına izin vermemesi, bu görevlerin aksamasına yol açtı.

YENİ FON KURULACAK
Bulunan yeni formülle, vakıfların elindeki hissenin Hazine'ye devredilmesi, bu hisseler karşılığında da bedel olarak bir menkul kıymet fonu oluşturularak fonun yönetiminin Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bırakılması kararlaştırıldı. Önümüzdeki günlerde yasa çıkarılarak gerçekleştirilecek bu yöntemle, hayır ve sosyal harcamalar fondan yapılacak, Vakıfbank da Hazine'nin olacak.

6 MİLYARLIK OPERASYON
Halen hisselerinin yüzde 25,2'si borsada, yüzde 16,29'u da personel sandığında olan Vakıfbank'ın borsa değeri yaklaşık 10,2 milyar lirayı buluyor. Buna göre Hazine, hisseleri devralması karşılığında yaklaşık 5 milyar 968 milyon lirayı fona aktaracak. Hazine daha sonra Vakıfbank'ı blok olarak özelleştirmeye açabilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.