Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu ilçede arazi ve kira fiyatları yükselişe geçti

23 Eylül 2012 Pazar::

Lokasyonu ile İstanbul'un merkezi noktalarına en yakın ilçelerden biri olan Ümraniye'de gerçekleşen yatırımlar ile arazi fiyatlarının artışı dikkat çekiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Habertürk gazetesinin haberine göre; Kurumsal inşaat firmalarının yatırım yaptığı bölgede arsa fiyatlarının metrekaresi 1000 TL'den başlıyor. Kira fiyatlarının da arttığı ilçenin Tepeüstü bölgesinde 8 tane bankanın merkezleri bulunuyor. İnşaatına başlanacak ve Avrupa'nın sayılı finans merkezlerinden biri olacak İstanbul Finans Merkezi de Ümraniye'de başlayacak.

8 YILDA 250 BİN KONUT

Böylelikle tüm bankaların genel merkezlerine ev sahipliği yapacak olan Ümraniye, Avrupa yakasının Maslak hattına rakip olacak. İlçede son 8 yılda 22 milyon metrekare inşaat ruhsatı alındı. Yine son 8 yılda 12 bin adet ruhsatın verildiği ilçede 2012 Eylül ayına kadar alınan ruhsat sayısı ise 763. Bu rakamların Anadolu yakasında diğer belediyelerin toplam ruhsat sayılarının yarısı olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Bölgede son 8 yılda 250 bin civarında yeni konut üretiliyor. 120 bin tanesinin inşaatı bitti. Depremde sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Biz bu oluşumları dönüşümün gündemde olmadığı dönemde yaptık" diye konuştu.

Ümraniye'de 2004 yılında kademeli imar uygulamasıyla vatandaşı dönüşüme teşvik ettiklerini belirten Can, "Vatandaş arsalarını adalar şeklinde birleştirirse yüzde 30'a varan oranda imar artışı yaptık. Böylelikle vatandaş kendi dönüşümünü kendisi sağladı, böylelikle daha büyük alanlarda, yüzde 80 yeşil alanlarla, yeni, sağlam binalara dönüşüyoruz" diye konuştu.

DENİZDEN VE FAYDAN UZAK

Olası İstanbul depreminde bina stokunun güçlendirilmesinin yanı sıra fay hattından uzak bir bölge olmasından dolayı çok büyük bir yıkım beklemediklerini belirten Can, "Bölgede Sur Yapı, Sinpaş gibi büyük firmaların yatırımları var. Biz kaçak inşaatı durdurduk. Depreme karşı dayanıksız fazla konut stokumuz kalmadı" dedi.

KİMLİK KARTI

Yüzölçümü: 4.531 hektar
Nüfus: 631.603
Bina sayısı: 53.609
İşyeri sayısı: 49.466
2012 verilen ruhsat sayısı: 763
Havaalanına uzaklığı: Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na 33'er km uzaklıkta

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.