Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bu ülkede maaşlara yüzde 10 zam geldi!

23 Eylül 2012 Pazar::

Rusya Devlet İstatistik Kurumu (Rosstat), yılın ilk yarısında Rusya bölgelerindeki sosyal ve ekonomik durum göstergeleri ile ilgili bir rapor hazırladı.

Yazı Boyutu : A A A A

İstatistiklere göre ülke genelinde Ocak-Haziran döneminde maaşlar, geçen 2011 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 10,7 oranında arttı ve hesaba geçirilen ortalama maaş miktarı 25.400 ruble (1.435 TL) oldu. Oysa fiyatlar yılın başından bu yana yüzde 3,2, birinci el pazarındaki konutlar ise yüzde 6,5 oranında arttı.

Ama bölgeler ve bu bölgelerde yaşayan insanlar arasında büyük bir ölçüde farklılık vardır. Mesela, konut fiyatlarının düştüğü bölgelerde maaşlar da halen düşük.

BÖLGE BÖLGE DEĞİŞİYOR

İvanovo Bölgesi’nde (Rusya’nın merkez kısmında bulunuyor) 16 bin ruble (904 TL) ve Dağıstan’da (Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi) 13 bin ruble (740 TL) olan maaşlar, Rusya ortalamasının çok gerisinde

Bununla beraber, geçen yılın aynı dönemine göre bu bölgelerde maaşlar sırasıyla yüzde 12,4 ve yüzde 19,5 oranında artış gösterdi.

Ama İvanovo Bölgesi, reel gelir büyüme hızı açısından önde gelen bölgeler arasına girdi. Burada gelirler, bir yıl içerisinde yüzde 23,3 oranında arttı.

Öte yandan, Rusya genelinde gelirler yüzde 3,6 oranından arttı. Gelir büyümesi açısından Amur Bölgesi (Rusya’nın güneydoğusu) lider konumunda yer aldı. Göstergelere bakılırsa buradaki halk yüzde 29,7 oranında zenginleşti. Ülkenin 11 bölgesinde ise gelirler geçen yıla oranla düştü. En çok düşüş, %7 ile Çukotka Özerk Bölgesi’nde (Uzakdoğu) görüldü.

İŞSİZLİK 13 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Rusya Federal İstatistik Ofisi Rosstat'ın verilerine göre ülkede işsizlik oranı Ağustos ayında son 13 yılın en düşük seviyesine indi. Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 5.4'ten 5.2'ye geriledi.

Ekonomistler Ağustos ayında işsizliğin yüzde 5.5 olmasını bekliyorlardı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.