Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Hattat`tan kömüre dev yatırım

21 Eylül 2012 Cuma::

Enerji ve Tabii Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ilk kazmayı vurmaları ile üretime başlanan Hattat Holding Enerji Grubu - Hema Enerji’nin 305 milyon Euro yatırımla tamamladığı Amasra Taşkömürü Madeni’nde ilk bölümünde üretim çalışmaları Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Amasra Belediye Meclis Üyeleri’nin katkılarıyla son hız devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Amasra Belediye Meclis üyeleri bugün Hattat Holding Taşkömürü Madeni’ne eksi 720 metreye inerek kömür çıkarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve kömür çıkardılar. Timur ve belediye meclis üyelerine eşlik eden Hema Enerji Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal taşkömürü çıkarma çalışmaları ve Hema Enerji’nin önümüzdeki dönem projeleri hakkında bilgi verdi.

Hema Enerji Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, Hattat Holding Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi’nde ilk aşamanın tamamlandığını, toplam 305 milyon Euro yatırımla taşkömürü madeninde üretimin başladığını vurguladı. Dünya’nın taşkömürü madeni konusundaki en ileri teknolojisine sahip Çinli Datong Firması ile en çevreci, güvenli ve son teknolojide açılan ilk madeninin ardından, diğer maden kuyularının ve çalışmalarının sürdüğünü belirten Şenkal, şu aşamada Dünya’da uzmanlıklarından dolayı kuyuda çalışan 400 kişinin yarısının Çinli olduğunu, ancak bu çalışmalardan elde edilen bilgilerin Türk mühendis ve işçilere aktarılarak Türk işçi istihdamının artırılacağını söyledi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da “Yaklaşık 720 metre derinlikte ve 8,5 metre çapındaki 3 adet kuyu var. Bu kuyular 25 kilometrelik bir hatla birbirine bağlanacak ve bu kömür elde edilmiş olacak. Amasra bölgesi Türkiye’nin taş kömüründe üssü haline gelecek. Özel bir şirketin böyle devasa bir yatırım yapması hepimizi sevindiriyor. Bundan çıkacak kömürün çok değerli olacağını biliyorum. Devlet’in bir işletmesi olan Türk Taşkömürü Kurumu bile buraya böyle bir yatırım yapmadı.” dedi.

Amasra Belediye Başkanı, “Belediye meclis üyeleri ile birlikte eksi 720 metreye inerek kompresörle kömür çıkardık, maden işçileri ile sohbet ederek onlarla çalışmanın mutluluğunu yaşadık. Bu maden bölge için yeni dönemin başlangıcı” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.