Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber!

20 Eylül 2012 Perşembe::

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, tabii afetlerden zarar gören ve kredi limiti dolu olan çiftçilerin borçlarının yüzde 60'ını ödemeleri halinde yeniden kredi kullanabileceklerini açıkladı

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, tabii afetlerden zarar gören ve kredi limiti dolu olan çiftçilerin borçlarının yüzde 60'ını ödemeleri halinde yeniden kredi kullanabileceklerini bildirdi.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile tabii afetler nedeniyle ürünü zarar gören ve borçları bir yıllığına yüzde 5 faizle ertelenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı çiftçilerin yeniden kredi kullanıp zararlarını daha kolay telafi edebilmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Borcu ertelenen çiftçinin borç limiti dolu olduğu için Tarım Kredi Kooperatifleri'nden yeniden kredi kullanamadığına işaret eden Kutlu, çiftçinin gübre, mazot, tohum, ilaç, ve yem gibi ihtiyaçlarını gidermek için zor duruma düşmesini istemediklerini bildirdi.

Kredi kullanımı konusunda kolaylık getirdiklerini ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:

''Çiftçilerimiz tefeciye gidip zarar görmesin istiyoruz. Daha önce borçlarının yüzde 75'ini ödediklerinde yeniden kredi kullanabileceklerini açıklamıştık. Şimdi ise yeni bir kolaylık daha sağladık. Bu oranı yüzde 75'ten yüzde 60'a çektik. Yani Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kredi kullanıp tabii afetlerden zarar gören çiftçilerimiz kredi borçlarının yüzde 60'ını ödedikleri takdirde yeniden kredi kullanabilecekler.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.