Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk ekonomisi bu tarihte rekora imza atacak

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Frost & Sullivan'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin 2010 yılında 740 milyar dolar olan GSYİH'sı 2025'te 2 trilyon 14 milyar dolara yükselerek üçe katlanacak.

Yazı Boyutu : A A A A


Frost & Sullivan'ın Türkiye ekonomisine yön veren mega trendleri mercek altına aldığı yeni araştırmasında, ekonomik ve sosyal alanda Türkiye'nin büyük değişimlerin eşiğinde olduğunu ortaya konuluyor. Türkiye'nin "dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri" olduğu vurgulanan açıklamada, "Türkiye'nin 2010 yılında 740 milyar dolar olan GSYİH'sı 2025'te 2 trilyon 14 milyar dolara yükselerek üçe katlanacak. Kişi başına GSYİH da aynı dönemde dolar bazında iki kat artış gösterecek" ifadesine yer verildi.

Kentleşmenin yüzde 76 oranına çıkarak yeni kentsel merkezlerin kurulacağı, orta sınıfın genel nüfusa oranının yüzde 72'ye çıkacağı ve global şirketlerin altyapı yatırımlarını hızlandıracağı belirtilen açıklamada, "Frost & Sullivan'a göre sergilenen sabit ekonomik büyüme Türkiye'yi halihazırda dikkat çekici bir yatırım merkezi konumuna getirmiş bulunuyor. G.E, Coca Cola ve Microsoft gibi büyük küresel şirketler, Türkiye'yi Ortadoğu'daki operasyonları için bölgesel merkezleri olarak belirlemiş bulunuyor. Öte yandan, yüksek büyüme hızı, Frost & Sullivan'a göre Türkiye'yi G20'de 16'ıncı olarak bulunduğu mevcut konumundan G10 listesine doğru hızla ilerletiyor" denildi.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.