Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Havacılıkta dev birleşme adımı

15 Eylül 2012 Cumartesi::

Avrupa'nın en büyük uzay ve havacılık şirketi ADS ile İngiliz savunma devi BAE Systems görüşme birleşmeleri yaptıklarını doğruladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Birleşmeyle ortaya çıkacak olan 37 milyar euroluk yeni şirket, ABD'li Boeing firmasının en büyük rakibi olacak. Ancak her iki şirketin de devlet ortaklığında olan şirketler olması nedeniyle birleşme sürecinin önüne engeller çıkabileceği belirtiliyor.

Yıllık cirosu 72 milyar euro olması beklenen şirketin, İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya dahil olmak üzere dünya genelinde 220 bin çalışanı olacak. uzmanlar birleşmenin mali istikrar getireceğini söylüyor.

ADS üreticisi Howard Wheeldon, ''BAE Systems dünyanın farklı noktalarında faaliyet gösteren küresel bir savunma şirketi ve ABD'de çok büyük faaliyetleri var. Airbus'ın sahibi ADS ise gelirinin yüzde 90'ınını Airbus'tan ve İngiltere'deki fabrikalardan elde ediyor. İkisinin biraraya gelmesi hem Avrupa hem de ADS için müthiş bir formül olacak'' diye konuştu.

Birleşme görüşmelerinin doğrulanmasının ardından değer kazanan her iki şirketin hisseleri, siyasi engeller çıkabileceğine yönelik endişelerle yeniden değer kaybetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.