Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çin`den Isparta`ya pil fabrikası

15 Eylül 2012 Cumartesi::

Dev yatırımın fabrika binası Eğirdir yolunda 50 bin metrekarelik alanda Isparta Belediyesi tarafından yapılacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Isparta`da, belediye ve Çin`in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla elektrikli araçlar için lityum pil üretimi yapılacak fabrika kurulacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin`in Xingtai Belediyesi ile yürütülen görüşmeler sonucu kente lityum pil fabrikası kuracaklarını söyledi.

Fabrika için Isparta Gül Limited Şirketi`ni kurduklarını kaydeden Günaydın, yüzde 51`i Isparta Belediyesi`ne ait şirketin yüzde 49 hissesinin de Çinli ortaklara ait olacağını ifade etti.

Günaydın, Çin`deki büyük pil yatırımcılarının şirkete katılımının sağlandığını vurgulayarak, "Dev yatırımın fabrika binası Eğirdir yolundaki 50 bin metrekarelik alanda Isparta Belediyesi tarafından yapılacak. Altyapı ve fizibilite çalışmalarına başladık. Fabrikanın teknolojik kısmını ise Çinli girişimciler karşılayacak" dedi.

Günaydın, Isparta Belediyesi ve Çin ortaklığındaki şirketin üretim anlamında ilk yatırımını lityum pil, elektrikli araç ve motosiklet üzerine yapacağını kaydetti.

Ekim ayında Çin`e gideceğini ve lityum pil fabrikasına ilişkin tüm anlaşmaların yapılacağını, imzaların atılacağını bildiren Günaydın, tüm bu sürecin devlet gözetimi ve koordinasyonunda gerçekleştirileceğini anlattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.