Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Kadın Girişimcilere Faizsiz 15'er Bin TL Kredi Geliyor!

13 Eylül 2012 Perşembe::

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda kolları sıvadı ve yeni bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimciliği ve istihdamı konusunda umut verici bir çalışma başlattı. Kadınlara 8 yılda geri ödemeli faizsiz kredi imkanı sunan bakanlık kadınları kendi işlerinin patronu yapacak. Kadınların toplumdaki yerini sağlamlaştırmak için projeler üreten Bakanlık şu ana kadar kadınlardan kendilerine gelen toplam 17 bin 476 projeye 375 milyon TL destek verdi.

Geri Ödeme Faizsiz

Bakanlık, bu çalışmada “Gelir Getirici Proje Destek Programı”nı kadınlar için yeniden şekillendirdi. Projelere her türlü maddi destek bakanlık tarafından sağlanıyor. Kendi işini kuran kadınlar daha sonra sıfır faizle ilk 2 yıl ödemesiz, geri kalanı da 6 yılda 6 eşit taksitler halinde ödüyor.

Meyvecilik İçin 11 Yıl

Ayrıca kırsal alanda meyvecilik projelerinde ise geri kredi ödemesi 11 yıl olarak belirlendi. Meyvecilik projeleri için destek alan bir kişi borcunu ilk 5 yıl ödemesiz sonraki 6 yıl 6 eşit taksitler halinde ödeyecek. Verilen desteklerde başarılı görülen projelerin son bir yıllık geri ödemesi de hibe edilecek.

En Çok 15 Bin Lira Kredi

Programla girişimcilerin kentlerde iş kurabilmesi veya kırsal alanda yöre şartlarına uygun üretim yapabilmesi için kişi başına en az 3 bin, en fazla ise 15 bin lira kredi desteği verilmesi kararlaştırıldı. Projelere destek sağlayan bakanlık, geri ödeme periyoduna giren projelerde borç ödeme oranını yüzde 66 olarak tespit etti. Buna göre projelerden yararlanan kadın girişimcilerin yüzde 90′ı borcunu geri ödedi.

Özgüven Sağladı

Proje kapsamında destek olunan alanlarda kadınlarla görüşmeler de yapıldı. Kendi işlerini yürütmekten dolayı mutlu olduklarını belirten kadınlar, iş sayesinde özgüven kazandıklarını dile getirdiler.

15 Bin TL hibe projesine katılma şartları:

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayanlar.
Proje konusu işin gerektiği bilgi ve beceriye sahip olan kişiler.
Fon kaynaklarıyla desteklenen gelir getirici projelerden yararlanmamış olanlar.
Aktif esnaf olmayanlar.
Bankalardan kredi çekme imkanı olmayan yoksul vatandaşlar.

Bağımsız Üyeler İçin Kota Hareketi Başladı

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, halka açık şirketlere üçte bir oranında bağımsız yönetim kurulu üyesi kotası getiren SPK düzenlemesinin uygulanmasında, kadın üyelere öncelik verilmesi amacıyla bir proje tasarladı. Proje İsveç Başkonsolosluğu’nun sağladığı hibe yardımı ve Egon Zehnder International’ın stratejik desteği ile başlatıldı. Bu kapsamda şirketlerin bağımsız yönetim kurulu üyelerinde bulunmasını istedikleri yetkinlik ve deneyim veri tabanındaki kadınlarla eşleştirilecek. Çalışmaların ilk aşaması aralık ayında tamamlanacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.