Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sabancı'dan CarrefourSA açıklaması

10 Eylül 2012 Pazartesi::

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fransızlarla ortak oldukları perakende devi CarrefourSA'nın kaderi konusunda nihai karara varmadıklarını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Sabancı, CNBC ile gerçekleştirdiği söyleşide Carrefour SA'daki ortaklıklarının beklentilerini karşılamadığının altını çizdi.

Sabancı, "Burada değer oluşturmak için varız, bir değeri yok etmemeliyiz. Ortaklığımızın ortaya çıkardığı performanstan memnun değiliz. Onlar da ortaya çıkan performanstan memnun değil... Eminim ki; iyi niyetli bir çözüm bulacağız" dedi.

Sabancı Holding ile Fransızlar arasında CarrefourSA'da yaşanan sıkıntı Temmuz ayında Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer'in aralarında bulunduğu üst düzey yöneticilerin istifasıyla kamuoyuna yansımıştı. İstifa nedeni olarak da Carrefour tarafından 'gerekli destek ve yardımın' verilmemesi gösterilmişti.

Sabancı Holding, CarrefourSA'daki hisseleri konusunda stratejik danışmanlık almak için bu yıl Rothschild firması ile anlaşmıştı. CNCE'deki habere göre hisselerle ilgili 2012'nin sonuna kadar nihai bir karar çıkması beklenmiyor.

CarrefourSA'nın yüzde 38.8'i Sabancı Holding'in, yüzde 58.2'si de Carrefour'un elinde bulunurken geri kalan kısmı borsada işlem görüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.