Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu vergi en zenginleri bile ülkeden kaçırıyor!

9 Eylül 2012 Pazar::

Fransa’nın en zengin ismi Bernard Arnault, ‘zengin vergisi’nden kurtulmak için Belçika vatandaşlığına geçmeye hazırlanıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin ülkedeki vergi dengesizliğin önüne geçmek için zenginlerden daha fazla vergi alınacağını açıklamasının ardından, yeni uygulamadan kaçmak için Fransız vatandaşlığını gözden çıkaran ilk iş adamı oldu. Dünyanın en büyük lüks tüketim gruplarından Louis Vuitton’un (LVMH) başındaki Arnault’un ardından pek çok ismin de vatandaşlıktan çıkmaya hazırlandığı öne sürüldü.

63 yaşındaki milyarder Arnault gibi Belçika vatandaşı olmak için başvuran Fransız sayısının 47 bine ulaştığı belirtildi. Ancak Belçika devletinin, vatandaşlık için en az 3 yıl Belçika’da ikamet etmiş olma şartı aradığı ifade edildi. Fransa’nın birinci, dünyanın en zengin dördüncü ismi olan Arnault’un Paris’te yaşadığı ancak Brüksel’de bir evi olduğu için Belçika vatandaşlığı hakkı bulunduğu kaydedildi.

KESİNLİKLE UYGULANACAK!

Seçimlerde, yıllık kazancı 1 milyon Euro’nun üzerinde olan Fransız vatandaşlarından yüzde 75 oranında gelir vergisin alınacağını söyleyen Francois Hollande’nin, yeni düzenlemenin ardından bu planı uygulamaya koyması bekleniyor. Ancak zenginlerin ülkeden kaçmasını istemeyen Fransız hükümeti, bu oranı aşağı çekmek için yeni bir düzenleme hazırlıyor.

Hükümetin, 1 milyon Euro olan sınırı 2 milyon Euro’ya yükselteceği ve sermaye kazancını vergilendirmenin dışında tutması bekleniyor.Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici de cuma günü yaptığı açıklamada hükümetin ‘zengin vergisi’ uygulamasını kesinlikle uygulanacağını vurgulamıştı.

ABD’YE DE KAÇMIŞTI

Zengin vergisi’nin 2013 bütçe planlamasıyla birlikte tanıtılacağı belirtilirken, hükümetin eylül ayı sonunda programın detaylarını açıklayacağı ifade edildi. Yaklaşık 31 milyar Euro’luk kişisel serveti olduğu tahmin edilen Arnault’un, Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yakın arkadaşlarından biri olduğu hatırlatıldı. 1981 yılında Fransa’nın eski Sosyalist Cumhurbaşkanı Froncois Mitterdrand’ın göreve gelmesiyle birlikte Arnault o dönemde de
ABD’ye kaçlmış ve hükümetin uygulamaya başladığı sıkı ekonomik önlemlerden korunmak için 3 yıl boyunca orada yaşamıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.