Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Arbella istikrarlı yükselişini sürdürüyor

7 Eylül 2012 Cuma::

Türkiye’nin en genç makarna markası Arbella bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. 2007 yılında tüketicisi ile buluşan Arbella, makarna üretim kapasitesi ve tesisleri ile üretim ve ihracat potansiyeli açısından dünyadaki ilk on büyük şirket içinde yer alıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye makarna sektörü her geçen yıl daha da artan bir ivmeyle büyümesini sürdürüyor. Son yıllarda bir önceki seneye göre ihracat rakamları yükselen makarna sektörü 2011 yılında 400 bin ton ihracatla son yılların rekorunu kırdı. 2011 yılı rakamlarına göre dünya makarna ihracatında ilk yirmi ülke arasında en büyük ihracat artışını yüzde 24,4 ile Türkiye gerçekleştirdi. Cubiti’den Kongo’ya, Tanzanya’dan Madagaskar’a, Moritanya’dan Çin’e beş kıtada 142 ülkeye ihracat gerçekleştiren sektörün toplam büyüklüğü 1 miyar dolara yaklaşıyor. İhracat yapılan ülkelerin çeşitlilik ve süreklilik arz etmesi Türk makarna sektörünün gelişmesinde büyük rol oynuyor. Sektörün önde gelen üreticilerinden Mersin merkezli Arbella Makarna’nın Dış Ticaret Genel Müdürü Gülçin Arslan Hazar sektör olarak ihracat hedeflerinin 2012 yılında 500 bin ton olduğunu söyleyerek şu değerlendirmede bulunuyor;

Sektör olarak her yıl artan bir ivmeyle büyümeye devam ediyoruz.2010 yılında 295 bin ton olan ihracatımız 2011 yılında 400 bin tonu bulmuştur.2012 yılının Ocak-Ağustos ayları arası ihracat performansına bakıldığında yüzde yirmilik bir artış olduğu görülmekte. 500 bin ton yıllık ihracat hedefinin çok gerçekçi bir hedef olduğunu söyleyebiliriz.

Arbella Makarna olarak her geçen yıl büyümeye devam ettiklerini, Türkiye’nin en büyük ilk 1000 şirketi içinde hızla yükseldiklerini ifade eden Hazar ‘İSO ikinci 500 listesinde her yıl daha da yükseliyoruz. Geçen sene 278. sırada yer alan şirketimiz bu yıl 191. sıraya yükselmiştir. Arbella markası ile ilk ihracatı gerçekleştirdiğimiz 2007 yılında 15 ülkeye 17 bin ton makarna ihraç ederken bugün yüzden fazla ülkeye 50 bin ton makarna ihraç etmekteyiz. Dünyada 193 ülke var ve Arbella markamız tamamına yakınında tescil edilmiştir.’dedi.

Her sektörün ticarete yönelik geliştirdiği stratejiler, göz önünde bulundurduğu kriterler olduğunu ifade eden Gülçin Arslan Hazar makarna sektöründe satışı kalitenin, markanın, teknolojik gelişim ve kapasitenin belirlemekte olduğunu söylüyor. Hedef pazarın hangi kriteri göz önünde bulundurduğu tespit edilerek yapılan ticari görüşmelerin satışı gerçekleştirmeyi kolaylaştırdığını ifade eden Hazar şu değerlendirmede bulunuyor;

Gelişmiş teknolojiyle üretim yapılması önemseniyorsa üretim hattı ve kontrollerin bu kritere uygun olduğunu göstermeniz gerekir. Nüfusu yoğun, alım gücü düşük tüketicisi olan bir ülkeye mal satabilmeniz için ürününüzün kalitesi kadar fiyatı da önem arz eder. Görüşmelerin satışla sonuçlanabilmesi için en önemli unsur karşınızdakinin ne istediğini bilmektir. Arbella pazarlarını yakından tanımakta, ekonomik ve sosyal gelişmeleri yakından takip etmektedir. Stratejik kararları bu çerçevede almaktadır ve deneyimleri ile süreci iyi yönetmektedir. Şirket olarak tesis ve üretim hattı için büyük yatırımlar yaptık. Arbella Makarna aynı çatı altında yıllık 180 bin ton irmik, 160 bin ton makarna üretim kapasitesine ile üretim ve ihracat potansiyeli açısından dünyanın ilk on şirketi içinde yer almaktadır. Bu bize büyük alıcılara ulaşma, bağlantı yapma imkânı sağlamaktadır. Arbella olarak önümüzdeki yıllarda üretim artışının yanı sıra, iletişim, pazarlama ve satış yatırımlarını da artırıp, alanımızda liderliği hedeflemekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.