Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Fiskobirlik'in alımları fındık fiyatlarını yükseltti

7 Eylül 2012 Cuma::

Fiyatların düşük seyrettiği fındık sektöründe, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) alımlara başlamasıyla fiyatlarda yükseliş sağlandı

Yazı Boyutu : A A A A


FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, uzun bir aradan sonra müdahale alımı yaptıklarını ifade ederek, herkesin buna destek vermesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, fiyatlarda istikrarı sağlamak amacıyla müdahale alımına başladıklarını vurgulayarak, ''Fındık fiyatları biz alım yapmadan önce 3,6 lira civarındaydı. Ancak biz alım yapmaya başlayınca 4 lira civarına kadar yükseldi. Biz alım yaptığımız ve üreticimiz de bize destek verdiği sürece fındık fiyatları yükselecektir'' dedi. Bu alımların devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Bayraktar, üreticilerin de kendilerine destek vermesi gerektiğini, bu şekilde fındık sektörünün daha iyi konuma geleceğini dile getirdi.

''Üreticimiz elindeki fındığı bize getirmeli'' diyen Bayraktar, bu şekilde fındığın daha da değerli olacağını ifade etti. Bayraktar, fındık piyasasını daha iyi bir konuma getirmek istediklerini belirterek, ''Hem biz hem de üreticimiz kazansın. Çünkü başka türlü fiyatların düşüşü sürer. Bizim alımlara başlamamızla fiyatlara istikrar gelecektir. Biz, piyasayı bıraktığımızdan beri fiyatlarda günü birlik değişimler başladı. Bundan sonra istikrarın gelmesini istiyoruz'' diye konuştu. Üreticilerden çok iyi tepkiler aldıklarına dikkati çeken Bayraktar, ''Geçen haftadan beri alımlara başladık. Üreticilerimizden aldığımız tepkiler de gayet güzel. Bu durum devam ederse fındıkta güzel şeyler yaşanacaktır. Zaten üreticilerimiz de piyasada istikrar istiyor. Bu da bizi gerçekten çok umutlandırıyor. İnşallah güzel işler olacak'' ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.