Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

THY 3. havalimanı için dev filo almaya hazırlanıyor

6 Eylül 2012 Perşembe::

Airbus 380 veya B 747 tipi büyük gövdeli jumbo jetlerden birini tercih edecek şirket, en az 6 büyük gövdeli uçak alımı için yıl sonuna kadar ihaleye çıkacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya genelindeki ekonomik daralma sebebiyle büyük gövdeli jumbo jetlerin alınması projesini kısa vadede gündeminden çıkaran THY yönetimi, bu ay sonunda ihaleye çıkacak 3. havalimanı için çalışma başlattı. Zaman´a açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı´ndaki yoğunluk ve kapasitenin yetersizliği nedeniyle jumbo jet alımını gündemlerinden çıkardıklarını ifade ederek, 3-4 yıl sonra hizmete açılacak 3. havalimanında A 380 veya B 747 tipi uçaklarla da uçuş düzenlemek istediklerini söyledi.

2013'TE İHALEYE ÇIKACAK

Topçu, "THY, jumbo jetleri en verimli şekilde kullanacak potansiyele ve kapasiteye sahip. Çalışmalarımızı tamamlayarak, bu yılın sonunda veya 2013´ün başında ihaleye çıkarak büyük gövdeli uçaklar konusunda sipariş vereceğiz." dedi. Topçu, jumbo jetlerin satın alınmasının kısa vadede askıya alınması ile B 777-300 ile A 330-300 tipi uçakların gündeme geldiğini ancak bu konuda da üretici firmaların tekliflerinin de beğenilmediğini açıkladı. Geniş gövdeli uçakların alınması konusunda görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Topçu, 3. havalimanında uçmaya başlayıncaya kadar filoya B 777-300 ve A 330-300 tipi uçakları dahil etmeyi düşündüklerini bildirdi.

SALDIRI YARGIYA İNTİKAL ETTİ

Hamdi Topçu, geçen hafta dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous´un Türkiye kolu mikro blog sitesi tarafından gerçekleştirilen siber saldırı ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Saldırı ile dünya genelinde resmi web sitelerine erişim oranının azaldığını ve sadece siteye girme konusunda sıkıntı yaşandığını anlatan Topçu, siber saldırıyı gerçekleştirenler konusunda araştırma yapıldığını söyledi. "Eylemin saat 03.00´te gerçekleşmesi de çok manidar." diyen Topçu, konunun yargıya intikal ettiğini dile getirdi.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), başlattığı Cibuti seferleriyle dünyada en fazla ülkeye sefer yapan havayolu şirketi oldu. Dünya genelinde 201 noktaya uçan şirket, Cibuti ile Afrika´daki uçuş noktasını 21´e çıkardı. THY Genel Müdürü Temel Kotil, Cibuti seferleriyle dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi unvanını elde ettiklerini ifade ederek, "Air France ile 86 ülkeye uçuyorduk. Cibuti ile onları geçip uçtuğumuz ülke sayısını 87´ye çıkardık ve bir numara olduk" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.