Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

VakıfBank'tan bankacılık tarihinde bir ilk

6 Eylül 2012 Perşembe::

2012 yılında bankacılık sektörünün gerçekleştirdiği toplam istihdamın yüzde 58’ine imza atarak bu alanda başı çeken VakıfBank, ağustos ayında 43 şube birden açarak bir rekora daha imza attı

Yazı Boyutu : A A A A

“Halden anlayan banka” konsepti çerçevesinde, daha fazla müşteriye yakın olma hedefiyle hareket eden VakıfBank,2010 yılıyla birlikte şubeleşmeye hız verdi. Bu dönemde 195 şube açıldı ve 31 Temmuz 2012 itibariyle 695 olan şube sayısı, 31 Ağustos 2012’de 738’e yükseldi.

TÜRK BANKACILIK TARİHİNDE BİR REKOR

Hedef 2015’te 1000 şube5 yıllık stratejik planları doğrultusunda her yıl 100 şube açarak 2015 yılı sonunda 1.000 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, “Perakende bankacılığa önem veriyoruz. Bunun için de şube sayımızın optimum seviyeye çıkarılması gerekiyordu ve bu yönde bir büyüme kararı aldık. 2010 yılından bu yana neredeyse orta ölçekte bir bankanın toplam şube sayısı kadar yeni şube açarken sadece geride bıraktığımız ağustos ayında 43 açılışa imza attık. Üstelik 43 şubenin 41’ini ağustos ayının ilk 3 gününde açtık. Bu öyle zannediyorum ki; Türk bankacılık tarihinde bir rekordur. Yılsonuna kadar şube sayımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

SEKTÖRÜN TOPLAM İSTİHDAMIN YÜZDE 58'İ VAKIFBANK'TAN

VakıfBank, aynı zamanda sektörün de istihdam lideri oldu. “Şubeleşmeyle birlikte doğan personel ihtiyacımızı karşılamak için beşeri sermayemize de yatırım yapıyoruz” diyen Kalkan, “Özellikle şubelerde satışa yönelik personel sayımızı artırıyoruz. 2012 yılında 1.000 yeni personel alacağımızı ilan etmiştik. Ancak yılın ilk 6 ayında bu sayının da üzerinde bir alım gerçekleştirdik ve bugün itibariyle 13.272 çalışan sayısına ulaştık. Sektörde işten çıkarmaların dahi yaşandığı bir dönemde toplam istihdamın %58’ini oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Personelimizin yaş ortalaması da bu politikamıza bağlı olarak düştü. Artık daha genç bir kadroyla çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bu dinamik yapının meyvelerini de kısa sürede vereceğini düşünüyoruz” dedi.

Şubeleşme ve istihdam politikası devam edecek KOBİ ve bireysel segmentlerine aktarılan finansal kaynakların neticesinde özellikle KOBİ’lere olan desteklerinin artarak devam edeceğinin altını çizen Kalkan, “Reel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduğumuz ürünlere yoğun bir talep var. Altı aylık bilançomuza baktığımızda KOBİ’lere kullandırdığımız kredi miktarının %110 arttığını görüyoruz. Yine aktif kalitemizdeki hızlı yükseliş de bizi ayrıca memnun ediyor. Tüm bu olumlu gelişmelerin temel sebeplerinden birinin de şube ve personel sayımızdaki artış olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu politikamızı devam ettirip ülke ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.