Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dikkat! 112'yi aramayanlara 154 lira ceza geliyor

6 Eylül 2012 Perşembe::

Uzmanlar, Karayolları Trafik Kanunu’na göre kaza yapan sürücülerin 112'yi aramaması halinde ceza alacaklarını söylüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Uzmanlar, Karayolları Trafik Kanunu’na göre ‘Kazaya karışan araç sürücülerinin veya kaza mahallinden geçen araç sürücülerinin ilk yardım önlemleri almaması, zabıtaya ve sağlık kuruluşuna haber vermemesi’nin cezasının 154 lira olduğunu dile getirdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi yetkilileri, araç sürücülerinin dalgınlıkları ve unutkanlıklarının bile kanunda karşılığının olduğunu hatırlattı. Yetkililer, vuku bulan kazayı polis ve sağlık ekiplerine haber vermemek, karşıdaki sürücüyü uyarmak amacıyla uzun farları uzun süre yakmak, taşıt yoluna park etmek gibi ihlallerde çeşitli oranlarda ceza yazıldığını kaydetti.

HANGİ İHLALE NE CEZA VERİLİYOR?

Tamirhane, servis istasyonu ve garaj gibi yerlere ölüm veya yaralanma ile sonuçlanan bir kaza geçirmiş olduğu belli olan veya üzerinde suç belirtisi bulunan bir araç gelince, en yakın zabıtaya haber vermemek ve deftere işlememenin cezası Karayolları Trafik Kanunu’nun 82/1 b maddesi uyarınca 154 lira para cezası kesiliyor. Taşıt yolu üzerinde kamunun faydalandığı ve yönetmelikte belirtilen yerlerin giriş ve çıkış kapılarının her iki yönde beş metrelik mesafe içinde park etmenin cezası 72 TL olarak uygulanıyor.

154 LİRALIK CEZA GELİYOR

Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılmaması durumunda ise sürücüler 154 liralık ceza ile karşılaşıyor.

Trafik zabıtası veya ışıklı trafik işaret cihazları veya trafik işaret levhası bulunmayan kavşaklarda geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara geçiş hakkı vermemenin de cezası 72 lira olarak uygulanıyor. Okul taşıtlarının ‘DUR’ işaretini yaktıkları hallerde diğer araçların durmaması; ‘DUR’ işaretinin öğrencilerin binmeleri veya inmeleri sırasında ve yönetmelikte belirtilen hallerde yakılmaması bu ışıkların gereksiz ve amaç dışı kullanılmasının cezası da 154 TL. Kazayı yetkililere bildirmemek, kaza yerinden ayrılmanın cezası da 154 lira olarak uygulanıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.