Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk sigortacılık sektörü büyüyor

5 Eylül 2012 Çarşamba::

Türk sigorta sektörü, Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRŞB) açıkladığı verilere göre yılın ilk 6 ayında yüzde 12’nin üzerinde büyüme gösterdi.

Yazı Boyutu : A A A A

TSRŞB’nin 4 Eylül saat 10.00’da Swiss Otel’de düzenlediği toplantıya TSRŞB Başkanı Mustafa Su, TSRŞB Genel Sekreteri Erhan Tunçay ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı Mehmet Bostan katıldı. Toplantının açılışını yapan TSRŞB Başkanı Mustafa Su konuşmasında: “Hayat dışı sigortaları yüzde 12,20 artarken, hayat branşında poliçe üretimi geçen yıla oranla yüzde 11,97’lik bir büyüme gösterdi. Geçen yıla oranla toplam poliçe üretiminde yüzde 41,17’lik bir büyüme gösteren sağlık sigortaları branşı ise diğer branşlar arasında poliçe üretimi artışında en ön sırada yer aldı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca hayat sigortaları branşında geçen yıla oranla bir düşüş yaşandığını belirten Mustafa Su:” Hayat dışı rakamlarına baktığımızda primlerde yüzde 17’lik bir büyüme görülüyor. Genel toplamda ise primlerde yüzde 12,8 oranında arttığını görüyoruz.” dedi. Sigortacılık kavramının sigortacı olmayan kişi, kurum ve kuruluşların elinde olmasının sektör için hiç olumlu olmadığına da değinen Su, bu tarz faaliyetlerin sektörde yerinin olmaması gerektiğini belirtti.

TSRŞB Genel Sekreteri Erhan Tunçay ise: “Biz her zaman reel şekilde büyüyen bir sektörüz. Faizlerin düşük oranlı olması sektörümüzün karlılık oranını düşürmektedir.” şeklinde konuştu.

Sektör ve bireysel emeklilik sistemi ile ilgili değişiklikler üzerine konuşmasını yapan Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı Mehmet Bostan: “Sektörde birçok değişiklikler yaşandı. Türkiye için hayırlı olacaktır. Öncelikle devlet katkısı yöntemine geçilmiştir. Herkes doğrudan yüzde 25 oranında devlet katkısı alabilecek. Bu durum da tabana yaygınlığı arttıracaktır. Bireysel emeklilik alanında da vergi teşvikinden vazgeçilerek direkt devlet katkısı getirilmiştir. Grup emeklilik paylarının artması da önemli bir değişiklik. Tüm bu değişiklikler sektör için devrim niteliği taşıyor.” dedi.

20 Eylül’de yapılacak seçimler için tekrar adaylığı hakkında da bilgi veren TSRŞB Başkanı Mustafa Su:”Siyasette 24 saat bile çok fazla bir zamandır. Seçimlere daha çok zaman var. Ayrıca Anadolu Sigorta’daki görevim devam ediyor. Şuan için kesin bir şey söyleyemiyorum’’dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.