Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

En büyük helikopter havaalanı Ayazağa'da açıldı

5 Eylül 2012 Çarşamba::

Türkiye ve Avrasya nın en büyük helikopter havaalanı Ayazağa da açıldı

Yazı Boyutu : A A A A

Ayazağa'da kurulan Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Kaan Heliport, Agusta Westland ve Air Methods ile Başarı Holding konsorsiyumuyla Kaan Air tarafından kuruldu.
Kaan Air'in bağlı bulunduğu Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, İstanbul'un önemli eksiklerinden birinin tamamlandığını belirterek, Kaan Air olarak 3,5 yıllık bir emeğin ürünü olan Kaan Heliport'un açılış gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Açılışı yapılan helikopter havaalanının sadece Türkiye'nin değil Avrasya bölgesinin de en büyük heliportu olma özelliği taşıdığına işaret eden Yıldız, ''Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak'' dedi.

Hız, konfor ve iniş alanı kolaylığı nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de helikoptere artan bir ilgi olduğunu ifade eden Yıldız, ''Ancak en büyük eksiğimiz altyapı. Helikopterlerin iniş kalkış yapacakları helipad-helikopter pistlerinin yanı sıra hangarlama ve bakım hizmetleri sunacak heliportlara ihtiyacımız var. Biz Kaan Heliport'u İstanbul'un merkezine kurarak bu konuda önemli bir eksiği tamamladığımıza inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso da, İstanbul'dan Ankara'ya 40 dakikada uçulmasının çok büyük bir imkan olduğunu ifade ederek, Türkiye'de hava taşımacılığı alanında ciddi bir pazarın bulunduğunu söyledi.

Hava taşımacılığının turizm, sağlık, yangın ve asayiş gözetleme gibi farklı alanlara hizmet edebildiğini vurgulayan Dalmasso, ''Güçlü bir ülke olma yolunda olan ülkenizin her alanda bu imkanları kullanacağına inanıyorum'' dedi.

''Avrupa'nın askeri olmayan en büyük heliport alanı''

Air Methods CEO'su Aaron Todd ise, bu tesislerin Türkiye'nin kaliteye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirerek, açılışı yapılan Kaan Heliport'un Avrupa'nın askeri olmayan en büyük heliport alanı olduğunu da belirtti.

Türkiye'nin mali açıdan çok güçlü olduğuna ve Avrupa'nın ortasında yer alması nedeniyle hava ulaşımı açısından coğrafyasında kilit bir görev alabileceğine dikkati çeken Todd, Kaan Heliport'un da Türkiye ve çevre ülkelerde çok ciddi hizmetler yapacağına inandığını kaydetti.

Amerika'da hasta taşımacılığının havacılığın önemli kalemlerinden olduğunu hatırlatan Todd, hasta taşıma işlemlerinin yüzde 40'ının geceleri yapıldığını dile getirdi. Todd, tam donanımlı helikopter ve pilot ekipmanlarıyla gece hava trafiğinin kontrollü ve akıcı biçimde sağlanmasının önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Bakan Binali Yıldırım, Bakan Taner Yıldız ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e teşekkür plaketi ve helikopter maketi sundu.

''Agusta Westland'ın Avrupa'daki en büyük bakım merkezi olacak''

Bu arada verilen bilgiye göre, Maslak Ayazağa'da 22 dönümlük bir alanda 11 dönüm apron üzerine kurulan Kaan Heliport, JAR 145 standartlarında bakım ve onarım merkezi olarak planlandı. Hangarlama ve helikopter iç donanım montaj merkezi olarak da hizmet verecek ve hangarlamanın yanı sıra kiralama, teknik danışmanlık ve bakım hizmetlerinin de sunulacağı Kaan Heliport'un kapalı alanı 16 büyük boy helikopter kapasitesine sahip bulunuyor.

Dünya helikopter devi İtalyan Agusta Westland'ın bölgesel bakım ve pilot eğitim merkezi olarak hizmet verecek Kaan Heliport, Belçika'dan sonra Agusta Westland'ın Avrupa'daki en büyük bakım merkezi olacak.

Türkiye dışında, şirketin Avrasya ve bölge ülkelerindeki helikopterlerinin bakım ve onarım hizmetleri de bu merkez üzerinden yürütülecek. Tesis, Belçika'dan sonra Agusta Westland'ın Avrupa'daki en büyük bakım merkezi olacak.

Üç fazdan oluşan Kaan Heliport'un tamamlanmış birinci fazı yaklaşık 11 bin metre kareden oluşurken, ikinci fazda idari bina ve ilave apron, üçüncü fazda ise ilave hangarlama alanları inşaatı planlanıyor. Kaan Heliport, projenin tamamlanmasının ardından Doğu Avrupa ve bölgenin en büyük helikopter havaalanı durumuna gelecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.