Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Japon devi Akbank'ı seçti

4 Eylül 2012 Salı::

Akbank ve Japon Mizuho Corporate Bank, iki ülke arasındaki ticaret ve ortak projelerin, birleşme ve satınalmaların finansmanı ile bankacılık hizmetlerinin sunulması alanlarında işbirliği için anlaşma imzaladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Toplam 1.9 trilyon dolarlık aktifleriyle Japonya'nın en büyük bankalarından olan Mizuho Corporate Bank, geçen Şubat’ta Türkiye'deki ilk temsilciliğini açtıktan sonra, işbirliği anlaşması için Akbank'ı seçti.

Akbank ve Mizuho Corporate Bank arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile müşterilere ticari bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarında hizmet sunulacak. 3 Eylül 2012 tarihinde, Sabancı Center’da gerçekleştirilen imza törenine Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, Mizuho EMEA Bölgesi Şirket İcra Kurulu Başkanı Atsushi Narikawa ve İcra Kurulu Üyesi ve Yapılandırılmış Finans Dairesi Genel Müdürü Hideaki Kuraishi’nin yanı sıra iki bankanın temsilcileri katıldı.

Akbank ve Mizuho Corporate Bank arasında imzalanan anlaşmayla iki banka arasındaki işbirliği genişletilerek arttırılıyor. Anlaşma kapsamında, Akbank ve Mizuho Corporate Bank Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’de faaliyet gösteren ve Türk şirketleriyle ticari faaliyet içinde bulunan Japon şirketlerine bankacılık hizmetleri ile destek sağlayacak. İki banka ayrıca, TL ve döviz cinsinden havale işlemleri, TL ve döviz kredileri, dış ticaret finansmanı ve proje finansmanı alanlarında da hizmet sunacak. Bu anlaşmayla Akbank ilk defa bir Japon Finansal kuruluşu ile bu çapta bir işbirliğine gidiyor.

Yabancı finans kuruluşlarının, başarılı performansıyla öne çıkan Türkiye’ye ilgilerinin artarak sürdüğünü vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Ülkemiz istikrarlı ortamını ve sürdürülebilir büyüme performansını devam ettiriyor. Global ekonomideki çalkantıya rağmen Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırımlar artış trendi gösteriyor. 2003’ten önce, yıllık en fazla 1 milyar dolar yatırım çeken ülkemiz, 2003-2011 döneminde 110 milyar dolar yabancı yatırıma ev sahipliği yaptı. Son yıllarda Japon şirketlerin Türkiye’ye ilgisinin ve yatırımlarının da arttığını görüyoruz. Japonya geçen yıl yaklaşık 115 milyar dolar doğrudan yatırım ile ABD'nin ardından yurt dışına en fazla yatırım yapan ikinci ülke. 2003-2011 arası Japon firmalarının ülkemizdeki yatırımları 750 milyon dolara ulaştı. Türkiye’de yerleşik Japon ve Türk-Japon ortaklığı firma sayısı 130’u geçmiş durumda. Japon şirketlerin önümüzdeki yıllarda Türkiye'deki büyük altyapı projelerine, yeni santrallerin kurulmasına ve yenilenebilir enerjiye önemli yatırımlar yapması bekleniyor. Bugün imzaladığımız anlaşma ve işbirliği ile Türk-Japon ilişkilerinin daha da ivme kazanmasına katkı sağlıyoruz.” dedi.

Akbank ve Mizuho Corporate Bank arasında imzalanan anlaşmayla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Mizuho EMEA Bölgesi Şirket İcra Kurulu Başkanı Atsushi Narikawa, “Türkiye’de tercih ettiğimiz banka olan Akbank’la aramızdaki işbirliği anlaşması bu ülkedeki faaliyetlerimiz için bir dönüm noktasını oluşturuyor. Bu işbirliği ayrıca Akbank’la aramızdaki ilişkilerin daha da derinleşmesi için ayrı bir fırsat sunuyor.” dedi.

Mizuho Corporate Bank İcra Kurulu Üyesi ve Yapılandırılmış Finans Dairesi Genel Müdürü Hideaki Kuraishi ise Mizuho’nun önceliğinin Japon müşterilerinin yurtdışındaki finansal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak olduğunu vurgulayarak, “Akbank’ın yaygın dağıtım kanalları, üstün hizmet kalitesi ve Türk finansal sektöründeki liderliği, Mizuho’nun müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklı bankacılık anlayışı ile mükemmel şekilde uyum gösteriyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.