Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

40 uçağı var, özel jeti yok!

4 Eylül 2012 Salı::

Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus'un, 40 uçağı var. Ama buna rağmen Ali Sabancı'nın özel jeti yok.

Yazı Boyutu : A A A A

Pegasus'un sahibi Ali Sabancı, kendi uçağında müşteri gibi davrandı! Önce kuyruğa girip bilet işlemlerini yaptırdı. Sonra da ekonomik sınıfta oturup havalandı!

Yurdum insanı, ömrü billah 'cüzdansız' gösterişlere maruz kaldı! Ünlülerin parasal şımarıklıkları ise Yeşilçam filmlerini aratmadı. Ama bir patronun yolculuğu, mütevazılığın son örneği olarak hafızalara kazındı.

LOCADA EĞLENMEDİ

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, önceki gün Pegasus'un sponsor olduğu Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarını izlemek için Çeşme'ye gitti. Kendisine eşi Vuslat Doğan Sabancı da eşlik ediyordu. Çift, yarışları izledikten sonra akşam Deli Deli adlı mekana gitti. Kendilerine loca değil sıradan bir masa seçti. Ancak akşam eğlencesi erken bitti. Zira Ali bey, sabah İstanbul'a dönecekti. Ali Sabancı, önceki gün İstanbul'a gitmek için İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. Onlarca uçağı bulunan Ali Bey, sıradan bir yolcu gibi check in sırasına girdi ve bilet işlemlerini yaptırdı.

ÇEK ÇEKE BİNDİ!

Uçuş saati geldiğinde de çek çeke binip İzmir'den İstanbul'a giden Pegasus Hava Yolları'na it uçağa bindi. Business clasta oturmak yerine ekonomik sınıfta uçmayı tercih etti. 3 nolu koltuğa oturan Sabancı, İstanbul'a doğru uçuşa geçti.

ADANA'DAN NEW YORK'A!

Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Ali Sabancı, yine sınır tanımadı. Ali bey, İzmir'den İstanbul'a uçarken yanındaki dostuna yeni planını da anlatıyordu. Genç işadamının son hayali, Türkiye'den ABD'ye uçak kaldırmaktı. Ali bey, bunu şöyle anlattı: "Adana'dan New York'a sefer düzenleyeceğim"

ÖZEL JETİ YOK

Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus'un, 40 uçağı var. 23 ülkede 50 noktaya haftada bin 500 uçuş yapıyor. Şirketin 2011 yılı cirosu ise 1.7 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti. Ama buna rağmen Ali Sabancı'nın özel jeti yok.

İŞTE SIRADAN PATRON

İşadamı Ali Sabancı, 1969 yılında Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi olarak Adana'da dünyaya geldi. 1987 ila 1991 yılları arasında ABD'de ekonomi ve siyasal bilimler alanında eğitim aldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.