Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Endüstriye yön verecek tasarımlar aranıyor

4 Eylül 2012 Salı::

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"nde dereceye girecek adaylar, ürünlerinde "Design Turkey" logosunu kullanabilecek

Yazı Boyutu : A A A A

Tasarımcılar ve firma sahipleri merakla bekledikleri Turquality kapsamında iki yılda bir düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" için gün sayıyor. Türkiye'de tasarım algısının yaygınlaştırılması ve uluslararası pazarda ürünlere rekabetçi üstünlük kazandıran tasarımların ödüllendirilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) işbirliğiyle hayata geçirilen yarışmaya tüm Türk tasarımcılar, marka sahibi firmalar ve firma yetkilileri katılabiliyor. Ambalaj, aydınlatma, elektronik ürünler, ev cihazları, ev ve ofis gereçleri ve aksesuvarları, kamusal ve ticari ürünler, mobilya, spor, hobi, oyun ve kişisel ürünler, ulaşım ve taşıma araçları, yapı gereçleri, yatırım ürünleri ve tıbbi gereçler olmak üzere 13 kategoride düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri"ne son katılım tarihi ise 10 Eylül 2012.

30 kişilik jüri var

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, adayların gönderdiği ürünler özgünlük, işlevsellik, farklılık ve kullanıcıların ihtiyacına cevap verebilmesi gibi farklı boyutlarda incelenecek. Ürünler uzmanlardan oluşan 30 kişilik jüri heyeti tarafından sektörel bazda değerlendirilecek. Sonuçta da "İyi Tasarım Ödülü"; "Üstün Tasarım Ödülü" ve "Kavramsal Tasarım Ödülü" olmak üzere üç kategoride ödüller dağıtılacak. Yarışmada dereceye girerek ödül alanlar, "Design Turkey" logosunu ürünlerine taşıma hakkı elde edecek. Başvuruların www.designturkey. org.tr üzerinden kabul edildiği yarışmaya gönderilen ürünlerin en fazla iki yıl önce üretilmiş ve piyasaya sürülmüş olması gerekiyor. Ayrıca tasarımının, üretiminin ya da marka sahipliğinin Türk kökenli olması şartı aranıyor. Ön elemeleri 11 Eylül - 2 Ekim 2012 arasında yapılacak yarışmada, sergiye katılmaya hak kazanan projeler 3 Ekim 2012'de internet sitesinde açıklanacak. Ödül töreni ise Kasım 2012'de yapılacak.

Ekonomi Bakanlığı'ndan tam destek!

"Ekonomi Bakanlığı olarak dünya markası oluşturmak ve endüstriyel tasarım harikaları ortaya çıkartmak isteyen girişimcilerimizin sonuna kadar yanındayız" diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ödüllü tasarımların, Design Turkey logosunu tasarımcı - üretici işbirliğinin haklı gururu olarak taşımasının kendisini de mutlu ettiğini belirtiyor.

Elif AKIN
elif.akin@sabah.com.tr

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.