Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

ABD şirketlerinde Yunanistan korkusu

4 Eylül 2012 Salı::

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD şirketleri, Yunanistan'ın eurodan çıkışına hazırlanıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Yunanistan'ın iflası göz ardı edebilmek için yoğun uğraş verdiği şu günlerde, ABD şirketleri bir zamanlar düşünülmesi bile zor olan bir ihtimale hazırlık yapıyorlar; Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılmak zorunda kalabileceği.

ABD'nin New York Times gazetesinde yer alan bir makaleye göre Bank of America Merrill Lynch ve Ford gibi büyük firmalar, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması durumunda zor duruma düşmemek için hazırlık yapıyorlar.

Bank of America Merrill Lynch, kamyonlar dolusu nakit parayı Yunan sınırının ötesine göndererek, euronun müsait olmaması durumunda müşterilerinin, yerel çalışanlara maaşlarını ödemeye devam edebilmesini mümkün kılma ihtimalini değerlendiriyor.

Bununla beraber bir diğer büyük Amerikan firması olan Ford, bilgisayar sistemlerini, yeni bir para birimine çabuk ayak uydurabilmesi için yeniden yapılandırdı.

New York Times'a göre bu tür büyük şirketlerin Yunanistan'da yaptığı hazırlıklar, son zamanlarda krizin yönetilebileceği havasını oluşturmaya çalışan Avrupalı politika yapıcılarının iyimserliğiyle çelişki yaşatıyor.

"Yunanistan'ın, euroyu terk etmesi çok büyük ihtimalle küresel piyasalarda çalkantı yaşatacaktır" diyen gazete, bu tür bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda İtalya ve İspanya üzerindeki baskının da artacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.