Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

75 İlin kredi kartı borcu arttı

2 Eylül 2012 Pazar::

Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un analizine göre son bir yılda Türkiye’de toplam bireysel kredi kartı borçları yüzde 29 arttı.

Yazı Boyutu : A A A A

Verilere göre ülke genelinde 2011 Haziran ve 2012 Haziran ayları arasında kredi kart borcu azalan il bulunmazken, 75 ildeki artış oranı yüzde 25’in üzerine çıktı. Bireysel kredi kartı borcu yüzde 25’in altında artan sadece 6 il bulunuyor. Bu illerdeki artış oranı ise yüzde 20 ile yüzde 24 arasında değişiyor.

Enuygun.com’un BDDK verilerinden hazırlandığı analize göre, Türkiye’de son bir yıl içinde bireysel kredi kartı borcu yüzde 25’in üzerinde artan 75 il bulunurken, artış oranının yüzde 35 ve üzerinde gerçekleştiği 18 il bulunuyor.

Yüzde 35 ve üzerinde artışın görüldüğü 18 il, ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yer alıyor. Artışın en fazla olduğu iller ise yüzde 49 ile Bingöl, yüzde 47 ile Muş ve yüzde 46 ile Mardin olarak sıralanıyor. Yüzde 35 artış oranına sahip bulunan Adana ve Iğdır ise 18 il arasında artışın en az yaşandığı iki il olarak öne çıkıyor.

Verilerle ilgili bir değerlendirme yapan Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, “Adana ve Diyarbakır haricinde, bu 18 ildeki kredi kart kullanımı diğer illere kıyasla aslında oldukça düşük. Öte yandan, 2011 Haziran ve 2012 Haziran ayları arasında yüzde 35 ve üzerinde artış kaydeden bu iller, Türkiye’deki toplam kredi kartı borcu artışının yüzde 9’una neden oldu. Veriler, kart kullanımının genele yayılmış bir şekilde arttığına da işaret ediyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.