Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Bu zam sigarayı bıraktırır!

1 Eylül 2012 Cumartesi::

Her bir sigara paketinden ne kadar katkı alınması planlanıyor?

Yazı Boyutu : A A A A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için her bir sigara paketinden 60 kuruş katkı alınmasını önerdi. Hürriyet'in haberine göre uygulama hayata geçtiğinde yıllık 5 milyon kutu sigaradan 3 milyar TL gelir elde edilerek, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesinde kullanılacak. Türkiye halen sigara ve sigaranın neden olduğu hastalıkların tedavisi için yılda 2.8 milyar TL harcama yapıyor.

HENÜZ VERİLMİŞ BİR KARAR YOK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şu anda kesinleşmiş bir zammın olmadığını, Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) ile Dünya Sağlık Örgütü'nün birlikte yaptığı çalışmayla hastalık verileriyle tütün ve tütün mamüllerinin sosyal güvenlik sistemine etkilerinin ortaya konulduğunu söledib. Bakan Çelik, "Şu anda verilmiş karar yok. 'Şu kadar sigaraya zam gelecek' gibi verilmiş bir karar yok" dedi.

YILDA 3 MİLYAR LİRA HARCANIYOR
SGK'nın ilaç dışında 33 milyar lira sağlık harcaması olduğuna işaret eden Bakan Çelik, bunun 3 milyarının sadece tütün ve tütüne bağlı hastalıkların tedavisinde kullanıldığını açıkladı. Bakan Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan koruma, nesillerimizi zararlı alışkanlıklardan koruma adına, dünyada gelişmiş ülkelerde de yapılan çalışmaların ülkemizde yapılmasını istiyoruz. Sigaranın her yerde içilmemesi konusunda toplumsal bilinç oluşmuşsa hem insan sağlığını korumak hem de gereksiz harcamalardan sistemimizi kurtarmak adına kurum olarak, SGK, bakanlık ve hükümet olarak sunum çerçevesinde nasıl bir adım atılması gerekiyorsa adımlar atacağız."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.