Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

81. İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı

31 Ağustos 2012 Cuma::

Anadolu Ajansı'nın basın sponsoru olduğu İEF'in açılışını bakanlar Nihat Ergün, Mehdi Eker ve Binali Yıldırım gerçekleştirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

İzmir Enternasyonal Fuarı, 81. yılında kapılarını ''Yaşamın Her Alanında Tasarım'' temasıyla açtı.

Bu yıl 81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, CHP Genel Başkan Yardımcıları Perihan Sarı ve Adnan Keskin, İzmir milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık, Erdal Kalkan, Rifat Sait, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Hülya Güven, Alaattin Yüksel, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ekvador'un Ankara Büyükelçisi Agusto Alevandro Saa Corriere, üst düzey bürokratlar ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla açıldı.

Bakan Ergün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İEF gibi büyük organizasyon sayısının çok az olduğunu belirtti.
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 2. Dünya Savaşı yıllarında barışa katkı koyduğunu kaydeden Ergün, ''Ülkeler bir yandan ordularıyla savaş alanında çatışırken, firmalar ürünlerini fuarda sergilediler'' dedi.

81. İEF'nin temasının ''Hayatın Her Alanında Tasarım'' olduğuna dikkat çeken Ergün, ''Önümüzdeki süreçte, ülkelerin, şehirlerin, rekabetin gücünü oluşturacak kavramlardan birisi de tasarımdır. Rekabet avantajı artık tasarımdadır, markalaşmadadır, yenilik yapmadadır ama sürekli her gün bunun için çalışmakla rekabet avantajı elde edilebilir'' diye konuştu.

Ergün, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yıl İzmir'de, Türkiye'de, dünya ticaretinde tasarımın önemini ortaya koyacağını kaydetti.
İzmir'in, stratejik yatırımları çekebilecek bir il olduğuna dikkati çeken Ergün, kentteki kurumların bu yatırımları çekebilmek için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başarı çıtası yükselecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada,  ''Ana temasını 'yaşamın her alanında tasarım' olarak belirlediğimiz bu yılki fuarımızda, başarı çıtasını biraz daha yukarılara taşımak istiyoruz'' dedi.

Her yıl gelişiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın her yıl gelişerek, müthiş bir başarıya imza atmaya devam ettiğini söyledi.

Farklı temalar güç katıyor

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç da İzmir Enternasyonal Fuarı'nda her yıl seçilen farklı temaların organizasyona güç kazandırdığını söyledi.

Katılmaktan onur duyuyoruz

Açılışta, katılımcı ülkeler adına konuşan Ekvador'un Ankara Büyükelçisi Augusto Saa Corriere ise fuara katılmaktan onur duyduklarını belirtti.

Açılıştan notlar

İEF'nin açılışında, Küba Müzik Grubu ''Gula'' ile Müslüman, Yahudi ve Hristiyan dinine mensup Türk vatandaşlarından oluşan yapısıyla 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday olan ''Antakya Medeniyetler Korosu'' mini birer konser verdi.
Fuarın açılışı, yapılan protokol konuşmaların ardından Türk ve yabancı heyetlerin yer aldığı toplu fotoğraf çekimi ve kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

''Yaşamın Her Alanında Tasarım'' teması ele alınacak fuarda, bu tema kapsamında ünlü modacılar Özgür Masur ve Simay Bülbül tarafından 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'na özel tişört tasarlanırken, fuarda satışı gerçekleşecek tişörtlerin geliri de ''ENGELSİZMİR 2013-Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi'' yararına aktarılacak.
 
67 ülke ürünlerini tanıtacak

''Partner Ülke'' olarak Latin Amerika ülkelerinin, ''Onur Konuğu İl'' olarak ise Hatay'ın yer aldığı fuara, toplam 67 ülke, yurt içinden 37 il ürünleri ile katıldı.
''Onur Konuğu İl'' konumundaki Hatay, 81. İEF'te kendisi için ayrılmış özel bölümde, kentin tarihi geçmişini, yöresel kültürü, etnik yapısı, yemekleri, el sanatları, sanayisi, ticareti, örf ve adetleri, mutfağı gibi zenginliklerini her yönüyle dünyaya tanıtma ve sergileme olanağını bulacak.

Anadolu Ajansı basın sponsorluğunu üstlendi

Tansaş'ın ana sponsorluğunu üstlendiği 81. İEF'ye Anadolu Ajansı (AA) da basın sponsoru olarak destek sağladı.
Fuar etkinliklerini haberleriyle dünyaya duyuracak olan Anadolu Ajansı, 2 Nolu Hol'deki standında AA muhabir ve foto muhabirlerinin ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül alan fotoğraflarından oluşan sergi ile fuarı renklendirecek.

Anadolu Ajansı standında ayrıca ziyaretçilere ajans haberciliği, AA'nın 100. yıl vizyonu ile AA Finans Haberleri Terminali, Şirket Haberleri Bülteni ve AA Haber Akademisi hakkında bilgi verilecek.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar açık kalacak fuara giriş ücretleri tam 2, öğrenci ise 1 lira olarak belirlendi.

Girişlerde ödemenin ''Kentkart'' sitemiyle yapılacağı fuarda, 10 gün süreyle konserler, sinema, söyleşiler, sergiler, tiyatro, yarışmalar, dans çocuk ve gençlere yönelik birçok etkinlik de yer alacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.