Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Amerikalılardan Kilis'e 6 milyar dolarlık yatırım

31 Ağustos 2012 Cuma::

Yeni teşvik kanunundan yararlanmak için gelen ABD'li Capital Alliance grubu, önce yerli panellerle Kilis'e güneş tarlası kurup 6-7 milyar dolar yatıracak ve 2 bin megavata kadar elektrik üretecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Amerikan enerji devi, teşvik imkânlarından yararlanacak ve Kilis'e 6 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı yapacak.

Türkiye'de üretilecek güneş panellerinin kullanılacağı yatırımda, kurulu kapasitesi 2 bin megavat olacak bir güneş tarlası kurulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakını Nihat Ergün ile görüşerek yatırım planlarını anlatan ABD'li International Capital Alliance (ICA) yetkilileri, yatırım planlarını iletti ve Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nden yer istedi.

Şirketin dünya başkanı ise yakında Bakan Ergün'e bir ziyaret daha yapacak. Şirket, ilk etapta 700 milyon dolar yatırımla 200 megavat kapasiteli güneş enerjisi tarlası kurmayı planlıyor. Programa göre şirketin bu üretim kapasitesi 3-4 yıl gibi bir sürede 2000 megavata kadar yükselecek.

2000 megavatlık enerji üretimi için yapılacak toplam yatırım, 5-6 milyar doları buluyor. Şirket Kilis'e kuracağı güneş santrallerinin tamamını ise Kilis'te üreteceği yüzde 100 yerli güneş panelleriyle yapacak. Henüz güneş santrali bulunmayan Türkiye'de bu yatırımın gerçekleşmesi halinde, Türkiye'nin mevcut elektrik kapasitesinin yüzde 5'i karşılanmış olacak. Meclis Genel Kurulu'ndan ocak ayı başında geçen 'Yenilenebilir Enerji Kanunu' uyarınca güneş enerjisiyle üretilen elektriğin kilovatına 13.3 dolar teşvik veriliyor. Yatırımda yerli ürünlerin kullanılması halinde teşvik 22 dolara kadar çıkıyor. Bakan Ergün, yaptığı açıklamada ABD'li şirketin daha önce Meksika'da yatırım düşündüğünü, ancak bu yatırımı Türkiye'ye kaydırdıklarını anlattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.