Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

"Konya Tohum 2012 Fuarı" açıldı

29 Ağustos 2012 Çarşamba::

TSÜAB Başkanı Gençer "10 yıl önce yüzde 5 civarında olan hububat tohumundaki özel sektörün payı bugün yüzde 55-60 seviyesindedir" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Konya Tohum 2012 Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı.
Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, açılışta yaptığı konuşmada, Türk tohumcuları olarak, 60 kişilik heyetle 7 farklı ülkeye sektörel ziyaretlerde bulunduklarını belirtti.
Bu ülkelerde, Türkiye'deki tohumculuk sektörünü anlattıklarını vurgulayan Gençer, bu çalışmaların sektörü geliştireceğine inandıklarını söyledi.
Sektörün bugün itibariyle 1 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu belirten Gençer, sözlerine şöyle devam etti:
"Son 15 yılda 100 bin ton civarında olan sertifikalı tohumluk üretim miktarımız, 2011 verilerine göre 635 bin tona ulaşmıştır. 10 yıl önce yüzde 5 civarında olan hububat tohumundaki özel sektörün payı bugün yüzde 55-60 seviyesindedir. Çok genç olan firmalar ciddi ataklar yaparak, tohum ihraç eder olmuşlardır. 2011 verilerine göre tohum ihracatımız 120 milyon dolardır."
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Konya'nın tohumculuk faaliyetlerinde Türkiye'nin en önemli üretim merkezi konumunda olduğunu söyledi. Ersözlü, Türkiye'de tohum üretiminin yaklaşık yüzde 40'ının Konya'da yapıldığını ifade etti.
Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, dünya ile rekabet etmenin ve dünya ticaretinde yer almanın, ancak maliyeti düşürüp verim ve kaliteyi artırmakla gerçekleşebileceğini belirtti.
Konya'da lisanslı depoculuk çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Kaleli, "İlk etapta; 100 bin tonluk silomuz 2013 yılında hizmete girecektir" dedi.
Açılışa Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Mustafa Kabakçı, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tahir Şahin ile davetliler katıldı.
Fuar, 1 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.