Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

ASELSAN sınır güvenliğine talip

28 Ağustos 2012 Salı::

ASELSAN GM Ergeneman, "Gözetleme, hareket belirleme, hedef tespit gibi konular bizim konularımız, bize bir görev verilirse bunu yapacak durumdayız" açıklamasında bulundu

Yazı Boyutu : A A A A

ASELSAN Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, sınır güvenliği konusunda hem mobil hem sabit sistemler geliştirdiklerini belirterek, ''Gözetleme, hareket belirleme, hedef tespit gibi konular bizim konularımız. Dolayısıyla bize bir görev verilirse bunu yapacak durumdayız'' dedi.

Ergeneman, bazı internet sitelerinde yer alan ASELSAN hisselerinin İsrail'e satıldığı şeklindeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. ASELSAN'ın yabancı bir şirkete veya ülkeye satılmasının gündemde olmadığını ifade eden Ergeneman, ''Böyle bir şeyi kimse düşünmüyor, hele İsrail'e hiç düşünülmüyor'' diye konuştu.

ASELSAN'ın hisselerinin borsada işlem gördüğünü hatırlatan Ergeneman, bu hisselerin yarıya yakın kısmının ise yabancılar tarafından alındığını söyledi. ASELSAN'ın büyümesi ve gelişmesi nedeniyle hisselerdeki yabancı miktarının da arttığını anlatan Ergeneman, ''Bizim hisselerimizdeki yabancı miktarı eskiden yüzde 20-25 düzeyindeydi. Bu oran yüzde 45 seviyesine yükseldi. Bunların da büyük kısmı ABD ve Avrupa'daki emeklilik fonları. Dolayısıyla İsrail tarafıyla ilgili bir durum yok. Belki borsadaki yabancı payının artması nedeniyle böyle yanlış haber yapılmış olabilir'' şeklinde konuştu.

-''Sınır güvenliğinde görev verilirse bunu yaparız''

Ergeneman, ASELSAN'ın geliştirdiği sınır güvenliği sistemleriyle ilgili soruyu yanıtlarken de bu konuda oldukça ilerlemeler kaydettiklerini, şu anda Güneydoğu'da kısa bir sınırda örnek çalışma yaptıklarını anlattı. Sınır güvenliği konusunda hem mobil hem sabit sistemler geliştirdiklerini ifade eden Ergeneman, ''Gözetleme, hareket belirleme, hedef tespit gibi konular bizim konularımız. Dolayısıyla bize bir görev verilirse bunu yapacak durumdayız'' şeklinde konuştu.

Cengiz Ergeneman, haberleşme konusunda da dünyada oldukça iddialı olduklarını, Güney Amerika'dan, Pasifiklere kadar bir çok ülkede ASELSAN cihazlarının kullanıldığını kaydetti.

-''ABD'ye 40 bin telsiz sattık''

ASELSAN telsizlerinin de dünyada artık bir marka haline geldiğini ifade eden Ergeneman, bir çok ülkede ASELSAN telsizlerinin kullanıldığını sadece ABD'ye 40 bine yakın telsiz sattıklarını söyledi.

-Avrupa'nın en büyük üç tesisinden biri

ASELSAN'ın Gölbaşı'ndaki Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi Yerleşkesinin ne zaman faaliyete geçeceğine ilişkin olarak da Ergeneman, şirketin radar ve elektronik harp konularındaki çalışmalarını halen Macunköy yerleşkesinde sürdürdüğünü, Gölbaşı'ndaki yerleşkenin Mart 2014'te açılacağını belirtti. Ergeneman, toplam 335 dönümlük alan içerisinde inşa edilecek ve 76 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek olan tesisin, Avrupa'nın mikrodalga modül üretimindeki en büyük üç tesisinden biri olacağını ifade etti.

—Tersine beyin göçü çalışmaları

Yurt dışında özellikle ABD'de çok sayıda Türk mühendisin çeşitli sektörlerde başarıyla görev yaptığına işaret eden Ergeneman, bu gençlerin Türkiye'ye gelerek ASELSAN'da çalışmaları için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Ergeneman, bu kapsamda 2006 yılından itibaren toplam 123 Türk genciyle görüştüklerini bunların 66'sının ASELSAN'da işe başladığını anlattı.

-F-4 uçaklarında kullanılacak keşif gözetleme podları

İsrail'in, F-4 uçaklarında kullanılacak keşif gözetleme podlarının tedariki için firmalarına ihracat izni vermemesini de değerlendiren Ergeneman, şöyle konuştu:

''Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın keşif gözetleme sistemi ihtiyacının acil olarak karşılanması amacıyla İsrail ELOP ve ELTA firmalarından Elektro-Optik ve Kızılötesi Taktik Keşif podları ile Sentetik Açıklıklı tedarik edilmesi ve RF-4E uçaklarına entegrasyonu planlanıyordu. Söz konusu sistemlerin kullanım amacı uzun mesafeden keşif gözetleme yapılması amacıyla yüksek çözünürlüklü görüntü alınması ve alınan görüntünün istenen komuta merkezlerine aktarılmasıdır.

Söz konusu iki firma ihracat lisanslarının İsrail hükümeti tarafından iptal edilmesi nedeniyle projelerdeki yükümlülüklerini yerine getiremediler. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile de koordine edilerek, ELOP ve ELTA firmalarına fesih bildirimi yapıldı. EO/IR ve SAR/GMTI podları acil ihtiyaç olarak belirtildiği için yurt dışından hazır alım yoluna gidildi. Eğer özgün bir ürün talep edilirse geliştirilmesi için gereken alt yapı ve deneyimli insan gücü ASELSAN'da mevcuttur. Söz konusu sistemlerin özgün olarak ASELSAN'da geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.