Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bankacıyım demeye utanıyorlar

28 Ağustos 2012 Salı::

Bankalara son dönemde yaşanan skandallar ile büyük itibar kaybına uğrarken, sektörü cazip kılabilmek için yeni başlayanların maaşına yüzde 5-20'lik zam yapılıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Son dönemde skandallar ile gündemden düşmeyen bankalar göz dolduran maşalarına rağmen artık gençlerin ilgisini geçmiyor.

Yatırım bankalarında arka arkaya yaşanan skandallar sonrasında itibarları büyük hasar aldı. Yeni mezun gençler yüksek başlangıç maaşlarına karşın bankacı olmak istemiyorlar. Hatta öyle ki bir partiye gittiklerinde bankacı olduğunu söylemeye utananlarında sayısında da çok ciddi bir artış olduğu belirtiliyor.

Yeni mezunların ilgisini arttırabilmek için geçen yıla göre maaşları yüzde 5 oranında arttıran bankalar hala kara listede.

Pricewaterhouse Copper’ın yaptığın araştırmada İtibar konusunda büyük sıkıtı yaşayan bankalarda sosyal bir leke olduğu görüşü hakim.

Para aklama, uyuşturucu ticaretine yardım etme, Libor skandalı ve ambargo ihlalleri ile gündemden düşmeyen bankaların kötü şöhreti sonrasında bu yıl İngiltere’de sadece 2 bin 500 kişi bankacılığı tercih etti.

Pricewaterhouse Copper’ın araştırmasında paranın sadece işin bir kısmı olarak görüldüğü ortaya çıkarken itibara daha çok önem verildiği ortaya çıktı.

Morgan Stanley, JP Morgan ve Goldman Sachs gibi dünyanın en büyük yatırım bankaları yeni başlayanların maaşlarında yüzde 20’lik bir artış yaptı.

Ortama yıllık 55 bin dolarlık maaşla işe başlama imkanı sunan bankalar sektöre yeni çalışanlar kazandırmanın yollarını arıyorlar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.