Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Avrupa'dan Türk şirketlerine Ar-Ge desteği

27 Ağustos 2012 Pazartesi::

Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Alain Terraillon, 2013'te Türk şirketlerin Ar-Ge projelerinde ve inovasyon yatırımlarında yeni bir açılım sağlayacaklarını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye ekonomisinin mevcut durumundan memnun olan Avrupa Yatırım Bankası, yıl içinde ve 2013'te Türk şirketlerine Ar-Ge yatırımları ve kredi konusunda destek verileceğini açıkladı. Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Alain Terraillon, "İşsizlik rakamları çok olumlu. Türkiye ekonomisi yabancı yatırımları çekiyor. Bu rakamlar Avrupa ile kıyasladığımızda çok iyi" dedi. Avrupa Yatırım Bankası olarak 2013 yılında Türk şirketlerin Ar-Ge projelerine ve inovasyon yatırımlarında yeni bir açılım sağlayacaklarını belirten Terraillon, Avrupa Birliği'nin (AB) uzun süreli kredi veren bir bankası olduklarını ve finansmanlarının AB'nin 27 üyesinden sağlandığı bilgisini veren Terraillon, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi kalkındırmak ve yardımcı olmak için burada bulunduklarını aktararak, 40 yıldan fazla bir süredir Türkiye'de bulunduklarını ifade etti. Avrupa Yatırım Bankası tarafından 2005 yılında Türkiye için ayrılan yıllık kredi bütçesi 300 milyon euro iken, bu rakamın şu anda 2 milyar avroya çıktığını aktaran Terraillon, 2010 yılında başlattıkları "Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları" adlı programlarından bahsetti. Bu projeyle amaçlarının Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerini kalkındırmak olduğunu vurgulayan Terraillon, 500 milyon avroluk kredinin 250 milyon avrosunu Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, Akbank ve Yapı Kredi aracılığı ile dağıttıklarını aktardı.

Kredi kolaylıkları yolda
2010'da ve 2011'de söz konusu programa talebin yüksek olduğunu bildiren Terraillon, "Bu programa özellikle Gaziantep, Urfa, Mardin, Samsun, Malatya gibi sanayileşmiş şehirlerde talep daha fazlaydı. Krediye her sektörden rağbet vardı. Otellerden dolayı hizmet sektörü de rağbet gösteriyordu, tarım da, endüstrileşme aşamasında olan şirketler de başvuruda bulunuyordu bu programa. Bu program kapsamında oluşturduğumuz 500 milyon avroluk kredi hacminin yüzde 75'i kullanılmış durumda ve bu çok iyi bir rakam. Ekimde bu proje tamamlanacak ve sonuçlarından çok memnunuz. Sonrasında farklı projelere başlayacağız" şeklinde konuştu.

Büyük şirketlere kredi yok
Söz konusu krediye başvuru koşulları hakkında da bilgi veren Terraillon, başvuruda bulunacak KOBİ'lerin 25'ten daha az çalışana sahip olmaları gerektiğini söyledi. Krediyi büyük şirketlere vermediklerini vurgulayan Terraillon, "Bu programla KOBİ'leri kalkındırmayı amaçlıyoruz. Bir de bu KOBİ'lerin beş milyon avrodan daha az bütçesi olması gerekiyor. Krediyi verirken herhangi bir sektör ayrımımız yok" ifadelerini kullandı. Türkiye için ayırdıkları yıllık iki milyar euroluk kredi bütçesini üç gruba verdiklerini bildiren Terraillon, kredinin bir bölümünü kamuya, bir bölümünü bankacılar aracılığı ile KOBİ'lere, diğer bölümünü ise kamu yararına proje yapan özel sektöre verdiklerini aktardı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.