Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İstanbul'un en değerli arazisinin fiyatı belirlendi

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

İstanbul'un en değerli arazisinin fiyatı belirlendi İstanbul'un en değerli arazisinin fiyatı belirlendi

Yazı Boyutu : A A A A

Ataköy Turizm Kompleksi’nin satışına ilişkin teknik detaylar, ihale koşulları ve satış bedeli açıklandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve DATİ Yatırım Holding A.Ş., mülkiyetin bir kısmı TOKİ'de, üst kullanım hakkı DATİ Holding'de bulunan Ataköy Turizm Kompleksi’nin satışına ilişkin teknik detaylar, ihale koşulları ve satış bedeli açıklandı. TOKİ mülkiyetindeki altı arazi, DATİ Yatırım Holding’in A.Ş.’nin tüm hak ve varlıkları ekonomik bütünlük sağlayacak şekilde 1 milyar 200 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıktı.

10 MİLYON DOLAR KATILIM BEDELİ

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, DATİ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Dati Yatırım Holding Genel Müdürü ve Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ulvi Süvarioğlu, Ataköy Turizm Kompleksi'ne ilişkin satış detaylarını düzenledikleri toplantıyla açıkladı. Verilen bilgiye göre, Ataköy Turizm Kompleksi 1 milyar 200 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıktı. 17 Ekim Çarşamba günü saat 14:00’te Bilkent TOKİ toplantı salonunda düzenlenecek olan açık arttırma teklif toplantısı katılmak isteyenler 10 milyon dolar katılım teminatı, dosya bedeli olarak ta 25 bin dolar ödeyecek.

TOKİ ve Milli Emlak ile yaptığı anlaşma sonucunda üst kullanım hakkını 2038 yılına kadar elinde bulunduran DATİ Yatırım Holding A.Ş. bu satışla kendisine ait yaklaşık 10 bin metrekare arazi ile birlikte tüm kullanım haklarını da satıyor. DATİ tasarrufunda bulunan kompleksin yaklaşık 138 bin metrekarelik kısmının çıplak mülkiyetine sahip TOKİ ise, kedisine ait bölümü satarak elde edeceği geliri kentsel dönüşümde kullanacak.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ GERÇEKLEŞECEK SATIŞ MODELİ

DATİ Yatırım Holding’in 2005 yılında Özelleştirme İdaresi’nden satın aldıklarını ve üzerinde Galleria Alışveriş Merkezi, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Ataköy Marina Hotel, Ataköy Marina ve Ataköy Marina Park’ın yer aldığını söyleyen DATİ Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Gökhan Kıran “2005'te Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara devraldığımız Ataköy Şirketlerini, yaklaşık 7 yıllık süreç içinde 200 milyon dolar yatırımla, yeniledik ve rehabilite ettik. Bölgeyi daha yaşanabilir bir alan haline getirdik. Ataköy’de global bir yaşam merkezi oluşturduk ”dedi.

DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Dünya denizcilik piyasalarında yaşanan gelişmelerden ötürü DATİ Yatırım Holding’i satma kararı aldıklarını belirten Kıran, ''DATİ Yatırım Holding olarak buranın satışını mal sahibimiz TOKİ ile birlikte değerlendirme hususunda bir yıldır çalışıyoruz. Biz hisselerimizi satıyoruz, TOKİ mülkünü satıyor. Böylece ekonomik bir bütünlük içinde alıcı, DATİ'nin hisselerine ve TOKİ’nin mülkiyetindeki arazilere sahip olarak, işleyen bir sisteme giriyor. Devlet ve özel sektör işbirliğine örnek bir model oluşturduk” dedi.

İSTANBUL'UN EN DEĞERLİ ARAZİSİ

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise,''Hava, deniz, kara ulaşımı, turizm potansiyeli, manzarası, mevcut imar planındaki koşulları açısından İstanbul’un en kıymetli arazisi. Buranın kesinleşmiş imar planı mevcut, bütün mahkemelerden, itirazlardan geçmiş, herhangi bir ihtilaf söz konusu değil. Yatırımcılar için de çok cazip bir lokasyonda. Turizm potansiyeli için, İstanbul için çok önemli. Bu hedeflenen projelerin hayata geçirilmesi ülkemizin ve İstanbul'un turizm potansiyelini tahmin edemeyeceğimiz kadar artırabilecek düzeyde'' olduğunu söyledi.

TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu kompleksin içinde yapılması planlanan mega yat limanına ilişkin olarak, liman yapımı için yaklaşık 167 bin metrekarelik bir alana dolgu yapılacağını belirtti. Ali Seydi Karaoğlu, mega yat limanına ait imar planlarının kesinleştiğini ve ihaleye girecek olanların bu alanları hangi haklarla satın alacaklarını ayrıntılı olarak göreceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.