Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Sağlık yatırımları patladı 4.500 personel aranıyor

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Sağlık yatırımlarının artmasıyla sektörde çalışacak personel ilanları da çoğaldı. Personelle ilgili verilen iş ilanları yılın ilk yarısında yüzde 117 arttı.

Yazı Boyutu : A A A A

YENİ yatırımlarla büyümesini sürdüren sağlık sektöründe iş ilanları iki katına çıktı. Yenibiris.com verilerine göre önümüzdeki dönemde 4 bin 500 kişi istihdam edilecek. Başta hemşireler olmak üzere nitelikli eleman açığı yıllardır devam eden sağlık sektörü, TÜİK verilerine göre de işsizliğin en az olduğu sektörler arasında.

Kurumun verilerine göre sektörle ilgili eğitim görmüş kişilerin yaklaşık yüzde 4’ü işsiz. Rakip kuruluşlara veya kamuya geçiş yapmak isteyen nitelikli çalışanlar, çalışan devir oranını artıran faktörler arasında. Devlet kurumlarının daha az iş yükü ve iş garantisi sunması ise çalışanlar için cezbedici nitelikte. Sistem değişikliği yaşayan sektörde yaklaşık 700 bin kişi çalışıyor.

Sağlık turizmi, yeni yatırımlar, kurumların Anadolu’daki büyüme politikaları istihdamı artırıyor. Yenibiris.com’da sektörle ilgili ilanlar ile 4 bin 500 kişi aranıyor. İş ilanları bu yılın ilk 6 aylık döneminde, geçen yılın son 6 ayına göre yüzde 117 oranında arttı. En çok arananlar ise hemşireler ve hasta danışmanları.

20 bin kişilik daha istihdam

İş arayanların da sektöre ilgisi büyük oranda yükseldi. Bu yılın ilk 6 ayındaki başvurular, yine bir önceki 6 aylık dönemle kıyaslandığında yüzde 133 arttı. Başvurularda en çok ilgi hasta danışmanı ve muhasebe elemanı pozisyonlarına oldu. En çok ilan yayınlanan iller ise İstanbul, Ankara ve Antalya. Sektörde işe alım ve yerleştirme yapan HRH Kurumsal Gelişim Çözümleri Genel Müdürü Zeynep Doğan, sektörün bu yıl yüzde 7-8 büyüyeceğini ve 20 bin kişiye daha istihdam sağlayacağını söylüyor. Doğan “Çalışanları işte tutmak ve kuruma çekebilmek için ücret skalalarında son 2 yılda yüzde 100’lere varan artışlar oldu.

Kamudaki kadro açığının yanı sıra sağlık çalışanları, iş yükü daha az olduğu ve güvencesi daha yüksek olduğu için kamu hastanelerini tercih ediyor. Bir diğer istihdam sorunu ise yetkin sağlık yöneticisinin sayıca azlığı. Son dönemlerde sağlık kurumları, yönetici adayı yetiştirme programları ile gelecekteki yönetici ihtiyaçlarını kendileri karşılama yoluna gidiyor” dedi.

Sağlık sektöründe en çok aranan personel hemşire ve hasta danışmanları. Sektörde yapılacak yatırımlarla 20 bin kişilik daha istihdam oluşacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.