Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Amerikalılar, Medical Park'ı satışa çıkardı

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Medical Park’ta bugünlerde hummalı bir çalışma var. ABD’li yatırım fonu sahibi olduğu yüzde 40 hisseyi satmaya hazırlanıyormuş.

Yazı Boyutu : A A A A

1995 yılında kurulan Medical Park Hastaneler Grubu; 15 hastane, 2 hastane kompleksi ve 2 tıp merkezi ve 9 bin çalışanıyla Türkiye'nin çeşitli illerinde hizmet veriyor

2011 yılını 800 milyon TL ciroyla kapatan Medical Park’a 2009 yılında ABD’li yatırım fonu Carlye ortak olmuştu. Grup bu ortaklıktan sonra hızla büyümüş, peş peşe hastaneler açmaya başlamıştı...

Medical Park’ta ana hissedarlar Muharrem Usta ve Haydar Sancak. Ancak Hedef Aliance’ın sahibi Ethem Sancak, hisselerini kardeşi Haydar Sancak’a devrederek ayrılmıştı.

Medical Park’ta bugünlerde hummalı bir çalışma var. ABD’li yatırım fonu sahibi olduğu yüzde 40 hisseyi satmaya hazırlanıyormuş. Bunun için dünyaca ünlü iki denetim şirketi McKinsey ve PWC Türkiye yetkilendirilmiş. Ağustos başından bu yana şirketin mali yapısını denetleyen iki kurum müşteri arıyormuş.

Çalışmalar ağustos sonu ya da eylül başı gibi tamamlanacakmış. Denetimler sonucunda satış süreci resmen başlatılacakmış. Bize gelen bilgilere göre Carlye, yüzde 40 hisse için en az 300 milyon dolar talep ediyormuş. Tabii kesin rakam iki denetim firmasının hazırlayacağı raporla netleşecekmiş.

Yatırım fonları genelde ortak oldukları şirketlerde en az 5, en fazla 7 yıl gibi süreyle ortak kalırlar. Carlye ise Medical Park’tan dördüncü yılında ayrılıyor. Grup ortaklarıyla bir sıkıntı mı yaşadı, yoksa kısa sürede koyduğu parayı fazlasıyla kazandığı için mi ayrıldığını tam öğrenemedik. Bakalım Medical Park’ın yüzde 40 hissesi hangi değerle alıcı bulacak?..

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.