Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Asil Nadir Belmarsh hapishanesinde

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Şirketinden zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir hapishanede

Yazı Boyutu : A A A A

Şirketinden zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in, mal varlığını açıklaması istenirken, Nadir, hakkındaki kararı temyize götürecek.

Londra'nın güney doğusunda bulunan Belmarsh hapishanesine konulan 71 yaşındaki Nadir'in gelecek ay yargıç karşısına çıkarak mal varlığını açıklaması bekleniyor. İngiliz basını, mal varlığının ortaya çıkmasıyla Nadir'in, Ağır Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi'nin (SFO) mahkeme masrafları ile sahibi olduğu "Polly Peck" şirketinin hissedarlarının tazminat taleplerini karşılamak zorunda kalacağını aktarıyor.

Bu arada, Nadir'in avukatlık şirketi Bark & Co'dan yapılan açıklamada, kararın temyize taşınacağı bildirilerek, "Karardan dolayı Nadir büyük hayal kırıklığına uğradı" denildi.

Times ve Independent gazeteleri bugünkü sayılarında Nadir'in 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasını manşetine taşırken, Financial Times ve Guardian da karara geniş yer verdi.

Financial Times gazetesi, Nadir'in ilk beş yıldan sonra serbest kalabileceğini bildirirken, Guardian gazetesi ise Nadir'in tazminat parasını ödeyememesi halinde ilave hapis cezası alabileceğini aktardı.
Independent gazetesi de Nadir davasının siyasi yansımalarına değindi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.