Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türkiye'nin ayakkabı devi iflas etti!

25 Ağustos 2012 Cumartesi::

Türkiye'nin en büyük ayakkabı üreticisinin 40 milyon lira borçla iflas ettiği ortaya çıktı!

Yazı Boyutu : A A A A

Ucuz ayakkabı ile ismini duyuran ve Türkiye’nin her bölgesinde yaygın bayi ağına ulaşan Haan-gar Ayakkabı’nın 40 milyon lira borçla iflas ettiği ortaya çıktı. Yıllık 10 milyon çift ile Türkiye’nin en büyük ayakkabı üreticisi konumunda olan Haan-Gar’ın yüksek miktarda vergi borcu bulunduğu söyleniyor.

“Çin’e kafa tutan adam” sloganıyla ün yapan ve 5 -10 lira gibi düşük fiyatlara ayakkabı satan Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, iflas ertelemeye başvurduğunu doğruladı. Hükümetten beklediği desteği bulamadığı konusunda yakınan Selçuk’un bankalar başta olmak üzere çok sayıda firmaya yüksek miktarlarda borcu olduğu söyleniyor.

İflas haberlerinden sonra finansgundem.com’un bilgi aldığı Alpaslan Selçuk, sektörün durumundan yakınırken çok sayıda ayakkabı firmasının sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi.

Hükümetin bu konuda yeterli tedbirleri almadığını söyleyen Selçuk, piyasaya olan borcu konusunda rakam telaffuz etmezken konuşulan 40 milyon liralık borç rakamını da yalanlamadı. Anadolu’nun her bölgesine yayılan neredeyse her mahallede açılan bayilerin durumunun ne olacağı ise bilinmiyor.

Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun olan Alpaslan Selçuk, bugüne kadar büyük markaların fahiş fiyatla ayakkabı sattığını dile getiriyordu.

Torna tesviye işini bırakıp ünlü markalara ayakkabı üretimi yapmaya başlayan Karadenizli Alpaslan Selçuk, 2004’te kurduğu Haan-gar Ayakkabı ile büyük markalara ve Çin’e meydan okuyordu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.