Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Öztanık ailesinin turizm yatırımları devam ediyor

22 Ağustos 2012 Çarşamba::

Taksim’de otelleri bulunan, Zincirlikuyu’da da Avantgarde Hotel İstanbul ile hizmet veren turizm şirketi Lucis Global’in yeni gözdesi MejorCosta Bodrum oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

MejorCosta Bodrum Ege’nin masmavi suları ve göz alıcı manzarasıyla konuklarını karşılayan Yalıkavak’ın en göz alıcı noktasında, Küdür Koyu’nda yer alıyor. Türkiye’nin gözde tatil destinasyonu Bodrum’un, Yalıkavak Beldesi’nde Küdür Koyu’nda şık malikânelerin, hoş sahil restoranlarının ve eşsiz marinanın yanında yerini alan MejorCosta Hotel Bodrum Temmuz’da açılarak kalite, huzur, lüks ve özel plaj arayan misafirleri ağırlamaya başladı.

Lütfi Öztanık’ın oğulları İsmet ve Cenk ile birlikte kurduğu Lucis Global A.Ş., 6 yıl önce Kuveyt Emiri Al Sabah ailesinin Bodrum, Yalıkavak’ın Küdür Koyu’nda satın aldığı tesisi baştan aşağı yenileyerek İspanyolca’da “en iyi sahil” anlamına gelen “Mejor Costa” Hotel Bodrum’u inşa etti.

Küdür Koyu’ndaki arsanın içinde bulunan eski tesisi kaba haliyle satın alan şirket, yapılan inşaatla birlikte toplam yatırımını 15 milyon ABD dolarına tamamladı. İnşaatı 5 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanan otel Temmuz 2012’de hizmete açıldı.

Bodrum’da 12 yıllık otel işletmeciliği deneyimi olan Yalıkavak aşığı ailenin 3. kuşak yöneticisi ve Lucis Global Başkan Yardımcısı İsmet Ömer Öztanık, müşterilerinin 12 ay boyunca ihtiyacını karşılamak adına lokasyon olarak Mejor Costa Bodrum yatırımlarının kendilerini fazlasıyla tatmin ettiğini söylüyor. İsmet Öztanık “Yalıkavak Küdür Koyu Bodrum’un en eşsiz koyu. Denizinin temizliği, az rüzgar alması ve Yalıkavak marinaya yakınlığı en önemli özellikleri… Ayrıca bu koyda İstanbul iş ve spor camiasının ünlü isimlerinin yazlık evleri bulunuyor. Tüm bu nedenlerle bu arsa için masaya oturduk. Demir Çelik sektörünün duayenlerinden ve Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren de mülk ortağımızdır” şeklinde konuşuyor.

Lucis Global Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Öztanık da ailenin 3. kuşak temsilcilerinden. İç pazarda iyi fiyata iyi hizmet verme prensibiyle hareket ettiklerini belirten Cenk Öztanık hedef kitlelerinin öncelikle üst düzey gruptaki yerli misafirler olduğunu, onun dışında Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’dan Lübnan, Ürdün, Mısır, Bahreyn bölgelerinden belli bir tüketim grubundan talep gören otelin bayram öncesi ve sonrası rezervasyonlarının şimdiden tamamen dolduğunu söylüyor. Otelin F&B işletmeciliğineyse İstanbul’un meşhur gece kulübü ve restoran markaları talip.

“Her odaya en az bir personel”

Bu sene soft opening mantığıyla hizmete açılan Mejor Costa Bodrum, sahip olduğu natürel doku, salt konfor ve kişiye özel hizmet anlayışıyla butik bir tatil anlayışı sunuyor. Otel bu ilk yılında müşterilerine en kaliteli hizmeti vererek ilk misafirlerinin bağlılığını kazanmayı ve “word of mouth” şeklinde ağızdan ağza tanınmayı hedefliyor. Dinginliğin hüküm sürdüğü özel plajı, minimalist mimarisi, konforlu ve ferah odalarıyla en üst düzeyde hizmet kalitesi sunmayı hedefleyen Mejor Costa’nın diğer öne çıkan tarafları otelin kendi koyu olması, merkeze yakın ve ulaşımı kolay olması.

Cenk Öztanık, ayrıca otel işletmeciliğindeki tecrübelerinin ve zincir otellere göre daha hızlı karar alıp uygulama inisiyatiflerinin Mejor Costa’yı farklılaştıracak unsurlar olduğunu söylüyor. Geniş dış mekanlarıyla otel davetler, düğün ya da özel organizasyonlar için de pek çok benzersiz hizmetiyle Maldivler’deki kumsal düğünlerini ülkemizde ayağımıza kadar getiriyor. Bodrum Havaalanı’na 45 dakika/55 km, Bodrum merkeze 25 dakika/20 km uzaklıktaki otelin toplam 40 personeli sayesinde her odaya en az bir personel düşüyor. Bodrum’da neredeyse bütün odaları 50 metrekare ve deniz manzaralı olan bir butik otel bulmak imkansızken MejorCosta Bodrum 31 konforlu ve geniş odalarıyla Bodrum’un gözdesi olmaya aday.

İsmet Öztanık yakın vadedeki yatırım planlarındansa şöyle söz ediyor: “Yatırımlarımız İstanbul’da devam edecek. Mejor Costa Hotel’in dışında, kentin ortasında huzurlu ve dingin bir ortamda ikinci eviniz olduğunu hissedeceğiniz Avantgarde Hotel İstanbul ve 124 odalı Taksim otelimizle İstanbul’da da her zaman hizmetinizdeyiz. Yakın vadede mülk alımlarını tamamladığımız 2 büyük yatırım planımız daha var. İstanbul’a 400 oda civarı yatırım planlıyoruz. Ayrıca demir-çelik sektörü, gayrimenkul, lojistik ve e-ticarette önemli yatırımlarımız var. Örneğin ortakları arasında bulunduğumuz online takı ve aksesuar alışveriş sitesi Lidyana.com çok kısa süre önce 6 milyon TL’lik yabancı fon yatırımı aldı. Pek çok e-ticaret sitesinin yıllar sonra ulaştığı performansı üçüncü ayında gösteren Lidyana.com, Wired dergisi tarafından Türkiye’nin en başarılı yatırımı seçildi. Önümüzdeki dönemde tüm bu sektörlerde yeni yatırımlarımız olacak. Amacımız gerek turizm, gerek e-ticaret, lojistik, demir-çelik ve gayrimenkul gibi sektörlerde ülkemizin adından yurtdışında övgüyle söz ettiren başarılı projelere imza atmak”dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.